3 простих рецепти брауні

paleo_brownies_2Брауні – один із найбільш популярних десертів Сполучених Штатів Америки та Канади. Це настільки звичний десерт, що його готують і вдома, і в кожному кафе, і в кожній кондитерській. Зазвичай брауні подаються до кави, чаю, морозива. Та діти просто обожнюють брауні з молоком. Ось декілька із багатьох рецептів приготування брауні.

Рецепт № 1 – «Брауні»

Для приготування знадобиться:

  • 100 г темного шоколаду
  • 180 г вершкового масла, коричневого цукру – 200 г
  • яйце – 4 шт.
  • борошна пшеничного – 100 г
  • грецьких горіхів – 100 г.

Шоколад потрібно поламати на шматочки із вершковим маслом, розтопити (водяна баня), при цьому постійно помішуйте суміш ложкою чи дерев’яною лопаткою. Потім потрібно залишити її вистигати. У цей час потрібно змішати яйця зі 100 г коричневого цукру: яйця змішуємо міксером чи руками, поступово додаючи цукор.

Змішувати потрібно не більше двох – трьох хвилин. Цукор, який залишився, потрібно додати до охолодженого шоколаду, потім – борошно, горіхи і змішати суміш. Потім додаємо до неї яйця з цукром та ретельно змішуємо. Розігріти духовку до 200 градусів та запікати 25 – 30 хвилин (до появи цукрової шкірки).

Рецепт № 2 – «Американський брауні»

Потрібно:

  • темний шоколад – 220 г
  • яйце – 3 шт.paleo_brownies_3
  • вершкового масла – 100 г
  • борошна – 50 г
  • мигдаль – 100 г
  • цукор коричневий – 120 г
  • кориця мелена – за смаком.

Спосіб приготування: темний шоколад із вершковим маслом розтопити так само, як і в попередньому рецепті – водяною банею. Змішати цукор із яйцями, потім додати борошно та корицю. Цю суміш додати до суміші шоколаду і плюс – подрібнені горіхи. Розігріти духовку на 180 градусів, форму для випікання потрібно змастити вершковим маслом. Випікати двадцять – двадцять хвилин.

Рецепт № 3 – «Швидкий брауні»

Для приготування потрібно:

  • 5 столових ложок пшеничного борошна
  • горіхи – за смаком
  • шоколадна паста – 120 г
  • яйце куряче – 1 шт.

Шоколадну пасту потрібно ретельно змішати з яйцем, потім додати борошно та змішати до зникнення грудочок. Додати горіхи (подрібнені). Потрібно взяти формочки для маффінів чи кексів та випікати десерт при 175 градусах близько 20 хвилин.

Подавати брауні ви можете будь-яким способом: чи страва буде у вигляді торта, чи у вигляді маффінів. Зазвичай, спечений «пиріг» розрізають на маленькі квадратики та подають. Можна приготувати глазур. Традиційно це – абрикосова глазур.

Також начинка може бути найрізноманітнішою: банани, ягоди та ін. Головна перевага брауні – це хрустка цукрова шкірка та тягуча шоколадна начинка, тому після приготування краще дати повністю охолодитися брауні (можна залишити на всю ніч).

Смачного!