5 найкращих рецептів гарячого шоколаду

hot-chocolateМало хто знає про те, що цей напій вживали ще у часи ацтеків, майя та ольмеків. Вони вважали його священним, тому й пити напій з розтертих бобів та перцю чилі мали право лише обрані. Цей напій так би й залишився здобутком ацтеків, якби в 17 столітті іспанці не «навідалися» до них.

В Іспанії рецепт приготування гарячого шоколаду тримався в цілковитій таємниці, а тих, хто мав сміливість щось сказати, навіть страчували. Але з часом напій став доступним для більшості, змінювалися інгредієнти. Найголовніше, у шоколад почали додавати молоко. Саме це стало поштовхом до такої популярності гарячого шоколаду серед усіх верств населення. У цій статті ми розглянемо 5 способів приготування гарячого шоколаду.

Рецепт №1 – «Класичний»

Для приготування потрібно:

  •  100 г чорного чи молочного шоколаду
  •  0, 5 л молока
  • півтори ст. л. крохмалю

Спосіб приготування: спочатку потрібно налити молоко в стакан, до нього додати крохмаль та перемішати. Молоко, яке залишилося, вилити в каструлю та поставити на маленький вогонь. Шоколад треба поламати на маленькі шматочки та додати до молока на плиті. Зачекати, доки шоколад повністю розтане, потім додати крохмаль. Тепер потрібно зачекати, поки суміш загусне. Подавати напій густим.

Рецепт №2 – «Мексиканський»

Для приготування знадобиться:

  • 50 г чорного шоколаду
  • 0, 4 л молока
  • палички кориці (3 шт.)
  • 1 столова ложка ванільного екстрактуhot-chocolate_1789814c

Спосіб приготування: спочатку потрібно в каструлю налити молока, туди додати шоколад (перед цим можна подрібнити на шматочки) і палички кориці. Нагрівати суміш, доки шоколад повністю на розтане. Потім корицю потрібно забрати, а додати ванільний екстракт. Останній крок – збити шоколад до утворення піни. Тепер напій можна подавати.

Рецепт №3 – «Французький»

Для приготування потрібно:

  • 4 ст. л. какао порошку
  • 0, 6 л молока
  • збиті вершки, щоб прикрасити напій

Спосіб приготування: на повільному вогні нагріти молоко, потім додати до нього какао та перемішати. Нагріти суміш майже до кипіння. Після цього налити напій у дві глибокі великі чашки, зверху покласти ложку збитих вершків і посипати какао порошком. Тепер можна подавати гарячий шоколад до круасанів чи тостів.

Рецепт №4 – «Гарячий шоколад з бренді»

Для приготування потрібно:

  • 1 ст. л. бренді
  • шоколадна стружка
  • 50 г чорного шоколаду
  • 30 мл молока
  • цукор за бажанням

Спосіб приготування: нагріти молоко майже до кипіння, потім додати шоколад і зачекати, доки він не розчиниться, при цьому потрібно перемішувати суміш. Після цього додати цукор (за смаком) та бренді. Тепер можна налити напій в чашку, зверху посипати шоколадною стружкою та подавати.

Рецепт №5 – «Гарячий шоколад зі сметаною»

Для приготування знадобиться:

  • 5 ст. л. сметани
  • 100 г цукру
  • 50 г какао
  • половину чайної ложки вершкового масла
  • ваніль та кориця

Спосіб приготування: потрібно змішати какао та цукор, додати сметану та розтерти суміш. Поставити на повільний вогонь та додати масло. Тримати на вогні до отримання однорідної маси, при цьому постійно помішуючи. У кінці приготування потрібно додати корицю та ваніль.