5 незвичних способів приготування яєць

45034Найбільш звичайні способи приготування яєць знає кожен: зварити чи посмажити, омлети, рецептів яких є велика кількість. Адже дуже просто збити декілька яєць, додати трішки борошна, молока чи сметани, спецій, для начинки можна використовувати все, що тільки сподобається: помідори, сир, шинку, м’ясо і т. д.. Але це не всі рецепти приготування яєць. Їх налічується велика кількість. У цій статті ми розглянемо 5 найбільш незвичних для нас.

Спосіб №1 – яйця-пашот

Спосіб приготування не дуже складний: у гарячу воду потрібно додати трішки оцту, потім розбити яйце (тільки дуже обережно, щоб не пошкодити жовток), дати «поваритися» йому хвилин 5, тепер можна подавати на стіл.

До речі, є декілька різновидів цього рецепту: яйця-пашот по-американськи (яйця подають на підсушених зі спеціями половинках помідорів) та по-англійськи (злегка запечені в духовці яйця подаються на тостах та притрушуються зверху натертим сиром ).

Також одним із різновидів цього рецепту є також яйця-бенедикт: приготування теж саме, подаються на змащеному маслом тості, з тонким шматком лосося чи бекону, поливаються голландським соусом (зі яєчного жовтка та лимонного соку).

Спосіб № 2 – яйця-кокот

Їх можна готувати у звичайних чайних чашечках: потрібно посудину змастити маслом, додати будь-яку начинку (обирайте на свій смак: шинку, бекон, овочі, гриби), розбити яйце, спеції додаються за смаком. Чашечку закривають блюдцем та поміщують у каструлю з рівною поверхнею з водою. Вода потихеньку кипить, а яйця варяться. Таким чином отримуємо чудову вечерю чи сніданок.jaica2

Спосіб № 3 – фаршировані яйця

Спочатку потрібно відварити яйця так, щоб жовток був твердим. Потім акуратно розрізати на дві частини яйце, витягнути жовток. Начинку можна обрати, яку тільки заманеться. Змішати інгредієнти для начинки, додати туди витягнутий раніше жовток та покласти «назад» до яйця. Маленька порада: щоб яйця помістилися на велике блюдо, краще повідрізати «денця».

Спосіб № 4 – яйця по-бургундськи

Приготування таке ж саме, як і яєць-пашот. Проте подавати їх потрібно в пшеничних булочках округлої форми, поливши соусом з бургундського вина.

Спосіб № 5 – гоголь-моголь

Цих рецептів велика кількість. Наприклад, можна змішати жовток з цукром та додати в збитий білок. Або ж збити білок з цукром та додати жовток. Взагалі можна готувати гоголь-моголь з медом, малиною, лимонним соком та ін.

При приготуванні страв із яєць необхідно пам’ятати про те, що яйця  потрібно обов’язково мити, варити їх треба на помірному вогні, а охолоджувати − в холодній воді з надщербленою шкаралупою.