Харчування для людей з ІІ групою крові

511ad403cb536d5f62891e185b78f90dНапевно, кожен з нас хоча б раз розмірковував над тим, чим відрізняється від інших: зовнішність, характер, відбитки пальців, генетика. Саме з останньою пов’язано те, яку групу крові ми маємо. Доведено, що, як не дивно, група крові впливає на те, як людина повинна харчуватися. Сьогодні ми поговоримо саме про другу групу крові.

Вона виникла біля 25 000 років тому до н. е. на Близькому Сході. Вважається, що це група крові кочівників. Ці люди постійно змінювали своє місце проживання, тому вони були пристосовані до того, що їхній раціон складається з більшої половини незвичних для них продуктів. Люди, які мають другу групу крові, легко пристосовуються до змін раціону та навколишнього середовища.

[do action=”gear”]Проблеми, пов’язані зі здоров’ям, − захворювання травної, імунної систем, онкологічні захворювання, захворювання жовчного міхура та печінки, дитячий цукровий діабет[/do]

Продукти, які корисні для людей з ІІ групою крові:

  • Рослинні олії та масла: сприяють зменшенню втрати рідини, підсилюють обмін речовин;
  • Овочі: пришвидшують обмін речовин (найкраще підходять буряк, морква, цибуля ріпчаста, шпинат, хрін, петрушка, гарбуз, часник, броколі, брюссельська капуста, їх потрібно вживати або сирими, або готувати на пару);
  • Фрукти: прискорюють використання калорій (корисні − ананас, грейпфрут, абрикоси, родзинки, чорнослив, ківі, вишня, ягоди, лимон; вони багаті на вітамін С, Калій та ін.);
  • М’ясо: найкраще підходить м’ясо курки чи індика;
  • Морські продукти та риба: найкорисніші − короп, форель, лосось, равлики, скумбрія, тріска;
  • Молочні продукти: йогурт, кефір, сир фета, сир моцарела, козячі молоко та сир, яйця;
  • Крупи та макаронні вироби: житнє борошно, вівсянка, рис, макарони.

Продукти, які шкідливі для людей з ІІ групою крові:

  • Червоне м’ясо: важке для перетравлення;
  • Овочі: не дуже корисними будуть всі види перцю, які подразнюють слизову оболонку шлунка, картопля, капуста, гриби, баклажани та помідори;
  • Фрукти: мандарини, апельсини (подразнюють шлунок), банани, манго, кокос, дині;
  • Морепродукти та риба: палтус, креветки, устриці, копчений лосось, омари, камбала (подразнюють слизову оболонку шлунка), оселедець, краб;
  • Молочні продукти: сир, морозиво, сир з пліснявою, коров’яче молоко. Молочні продукти не корисні тим, що важкі для засвоєння організмом, вживання великої кількості їх в їжу збільшує утворення слизу в дихальних шляхах, він загострює астму, сприяє виникненню інфекційних захворювань;
  • Бажано також не вживати напівфабрикатів, вони подразнюють слизову оболонку шлунка, також не корисні вироби з пшеничного борошна;
  • З напоїв варто уникати апельсинового та томатного соків, міцних алкогольних напоїв, безалкогольних газових напоїв, чорного чаю.
  • Зі спецій краще не вживати майонезу, кетчупу, желатину, перцю, оцту.