Як зробити морозиво в домашніх умовах

Scoops of Various Ice Creams

Любите морозиво, але побоюєтесь хімічного складу холодних ласощів із магазину? Немає нічого легшого, аніж зробити цей десерт вдома. І для цього необов’язково мати морозивницю.
Рецептів морозива є дуже багато, тож знайти той, який сподобається саме вам – дуже просто!

Вдома можна зробити сорбе – фруктове морозиво, або традиційне вершкове чи на основі молока.
Якщо шукаєте простіший варіант, чи сидите на дієті, то сорбе (його ще іноді називають сорбетом) – для вас. Сорбе – арабський десерт, іншими словами – це просто заморожений фруктовий сік.

Оскільки свіжих ягід та фруктів ще немає, пропонуємо спробувати зробити сорбе із апельсинів.
Для цього потрібно 320 мл апельсинового соку (це приблизно сік 4 апельсинів, краще витисніть сік самі, а не беріть в пакетах), половинка лимона, 100 грамів води і стільки ж цукру. З води та цукру зварити сироп. остудити його, додати сік з апельсинів та половини лимона. Все гарно перемішати та поставити в холодильник у пластмасовій формі.

SONY DSC

Сорбе має постояти в морозильнику 2-3 годинки, одна кожні 30 хвилин його потрібно добре перемішувати, щоб подрібнити шматочки льоду, які утворяться під час замерзання соку. Замість апельсинів можна взяти будь-які сезонні фрукти та ягоди, або заморожені.

Вершкове морозиво готують на основі так званого заварного крему. Для цього 3 жовтки розтирають із 1 склянкою цукру та ванільною есенцією, або дрібкою ваніліну. Після цього у суміш поступово вводять гарячі вершки (3 склянки) і все це ретельно і швидко розмішують, щоб жовтки не згорнулися, на маленькому вогні. Зачекайте, доки суміш загусне, тоді знімайте з вогню, чекайте, поки вистигне, тоді розливайте у форми і ставте в морозильник на 2 години. Дана суміш є базовою, до неї за бажанням можна додавати банани, яблука, шоколад. Замість вершків можна взяти молоко, тоді десерт буде дієтичнішим.

Автор: Ірина Сонячна