Banner Ads Top

Як зробити морозиво

Цікавинки

Морозиво − улюблений десерт, що необмежений віком, бо смакує як дітям, так і дорослим. Крім того, холодні ласощі асоціюються з літом, відпочинком і безтурботністю. Особливих турбот і надмірних зусиль не потребуватиме приготування морозива вдома. Сьогодні ви дізнаєтеся рецепт приготування морозива, адже, певно, багато хто задавав собі питання “Як зробити морозиво?”

Цим смаколиком можна здивувати гостей, порадувати дітей і самому отримати задоволення від приготованого власноруч солодкого продукту, позбавленого барвників, штучних ароматизаторів та інших, не надто корисних додатків. Різновидів морозива, як-то вершкове, молочне, шоколадне, фруктове, існує багато.

Для того, аби приготувати базовий компонент морозива, знадобиться 600 мл цільного молока, 250 мл вершків, 8 яєчних жовтків, півсклянки цукру, 2 столові ложки борошна і трохи ванільного цукру.

Треба змішати молоко і вершки з ваніліном, а далі отриману суміш довести до кипіння. Потім 10 хв. вона має настоятися вже не на вогні. У 150 мл молока потрібно всипати цукор і розмішати, допоки солодкий пісок не розчиниться.

Яєчні жовтки збити вінчиком і, поступово додаючи борошно, замішувати, аж поки не утвориться однорідна маса. Влити молоко з цукром і сильно збивати, бажано за допомогою кухонного міксеру. Усю цю суміш, постійно помішуючи, проварити на киплячій водяній бані до загустіння.

Приблизно через 15-20 хв. у молоко з цукром треба додати решту молока і вже не на водяній бані, а на повільному вогні довести отриману масу до кипіння. Майбутнє морозиво треба перелити у холодний посуд, залишити на кілька годин, допоки не стане холодним, але періодично помішувати.

Потім перемістити у морозильну камеру, хвилин на 30-40. Масу, що замерзла, треба ще раз збити, 3-4 години потримати у холодильнику – і все, смачне і корисне морозиво готове!

Можна використовувати цю солодку суміш у якості бази і додати до неї наповнювачі на вибір − горішки, джем, варення, родзинки, каву, какао або шматочки фруктів. Вибір інгредієнтів залежить від смаку та фантазії. Звісно, морозиво доволі калорійний продукт, але якщо ним не зловживати, то ані зайві кілограми, ані ангіна не турбуватимуть.

До речі, при італійському дворі морозиво вважали делікатесом, а рецепт приготування мрії гурманів тримали у таємниці. Кулінару, який не втримував язика за зубами, і розповів рецепт морозива, загрожувала кара смерті.

Тому можна тільки порадіти, що людство від часів Середньовіччя дізналось безліч рецептів приготування морозива, а кожний кондитер може додати до звичного переліку продуктів власний інгредієнт, у такий спосіб прикрасивши і удосконаливши морозиво.

Підготувала Олеся Товт

Як зробити морозиво
Share to Google Plus