Ви тут
Головна > Світ > 3 рецепти домашнього майонезу

3 рецепти домашнього майонезу

majonezЗвичайно, набагато легше купити майонез в магазині й не турбуватися про його приготування. Проте навіщо отруювати себе різними харчовими домішками, ароматизаторами та іншими шкідливими речовинами, якщо можна приготувати самому за декілька хвилин свій домашній майонез? Ось декілька рецептів.

Рецепт домашнього майонезу № 1

Для приготування вам знадобиться:

  •  150 мл рослинної олії (рафінована, краще не використовувати оливкову – гірчить )
  •  свіже яйце ( 1 шт. )
  • одна четверта чайної ложки солі
  • одна друга чайної ложки цукру
  • одна чайна ложка звичайної гірчиці
  • одна столова ложка лимонного соку
  •  спеції за смаком

Також для того, щоб приготувати домашній майонез за цим рецептом, вам знадобиться блендер. Перший крок: змішуємо сіль, цукор, лимонний сік та спеції (будь-які, але не солоні). Якщо не маєте лимонного соку, то можна приготувати розчин лимонної кислоти, але не використовуйте оцет).

Крок другий: потрібно взяти банку чи якусь іншу ємність (важливо, щоб її діаметр дорівнював діаметру блендера або був трішки більшим, але не набагато). Сюди наливаємо олію, а потім додаємо попередню суміш. Далі додаємо гірчицю. При додаванні інгредієнтів нічого не потрібно змішувати. І, нарешті, додаємо яйце. Важливо, щоб жовток залишився цілим.photo

Крок третій: блендер опускаємо на дно банки так, щоб жовток «заховався» в комірці з ножем. Вмикаємо блендер і чекаємо секунд 15-20. Майонез вийде густим.

Рецепт домашнього майонезу№ 2

Цей рецепт цікавий тим, що майонез буде готуватися без яєць. Для приготування потрібні:

  •  150 мл молока
  • 150 мл оливкової олії
  • 1 пакетик загусника вершків
  • сіль − половину чайної ложки (за смаком )
  • гірчиця (за бажанням) – одна чайна ложка
  • дві чайних ложки лимонного соку.

Приготування: олію та молоко збивати до стану емульсії (2 хвилини), додати гірчицю (можна готувати без неї), потім сіль, лимонний сік та загусник, збивати ще півхвилини. Виходить густа маса.

Рецепт домашнього майонезу № 3

Це рецепт пісного майонезу. Для приготування потрібні:

  • 1 столова ложка горохових пластівців
  • шість столових ложок води
  • 140 г рафінованої олії
  • дві чайних ложки гірчиці
  • половина чайної ложки солі
  •  1 столова ложка лимонного соку чи оцту
  • щіпка цукру
  • спеції (за смаком та необов’язково)

Спосіб приготування : горохові пластівці заливаємо окропом у пропорціях 1 : 6, додаємо цукор та варимо на маленькому вогні, доки пластівці не розваряться. Відварені пластівці збиваємо до однорідної маси, при цьому воду зливати не потрібно. Цю масу охолодити до кімнатної температури. В півлітрову банку налити 140 г олії, до неї додати 70 г збитих пластівців, збити суміш блендером (3 – 5 секунд). Потім додати сіль, спеції за смаком, гірчицю, лимонний сік чи оцет та збивати ще 20 секунд.

Смачного!

Top