Ви тут
Головна > Світ > 5 найкорисніших весняних салатів

5 найкорисніших весняних салатів

58eb9ad8711703d43acfbc0da371fb97Після зимових калорійних та ситних страв весною варто переходити на більш легкі та менш калорійні. Прикладом таких є салати. Проте потрібно знати, що не всі салати можна назвати «легкими та весняними». Наприклад, олів’є, в  який ми додаємо майонез, аж ніяк таким не назвеш.

Перед тим, як розповісти рецепти весняних салатів, спочатку з’ясуємо, які продукти потрібно вживати весною. По-перше − зелень. Петрушка, кріп, салат, базилік, рукола на початку весни починають з’являтися на полицях супермаркетів. Курячі або перепелині яйця також варто не виключати зі свого раціону. Вони містять багато мікроелементів, вітамінів, що сприяють зміцненню кісткової тканини та покращенню роботи судин.

Варто не забувати про лимон. Цей фрукт можна використовувати як заправку до весняного салату. Також до весняного раціону повинні входити ті овочі, які не втратили за зиму своїх корисних властивостей, − капуста, морква, буряк, гарбуз. Можна додавати до салату консервований горошок, щавель та редис. Вони допоможуть організму швидше адаптуватися до зміни пори року та дозволять отримати всі потрібні в цей порід організму вітаміни. Отже, рецепти корисних весняних салатів.

Рецепт № 1

Для приготування потрібні:

  • буряк (1 шт.)
  • морква (1 шт.)
  • зелене яблуко (1 шт.)
  •  оливкова олія
  • сік лимона
  • паличка селери

Спосіб приготування: моркву, яблуко та буряк почистити та потерти на велику тертку. Додати олію та сік лимона, поставити до холодильника на дві години, потім можна подавати на стіл.

Рецепт № 2

Для приготування знадобиться:

  • 0, 5 кг капусти
  • селера
  • кріп1369115179_salat
  • 4-6 помідорів чері.

Спосіб приготування: капусту пошинкувати, додати нарізану тонкими шматочками селеру, подрібнену зелень, перець та сіль. Це все змішати. Для соусу можете використати заправку, яка вам сподобається.

Рецепт № 3

Потрібно:

  • щавель
  • 3 яйця
  •  варена морква
  •  яблуко (замість щавлю можете взяти кропиву).

Спосіб приготування: яйця та моркву покришити дрібними кубиками, яблуко натерти на велику тертку, додати ошпарену кропиву чи щавель, все перемішати, додати оливкову олію, сіль перець.

Рецепт № 4

Для приготування потрібно:

  • морква
  • яблуко
  • сік грейпфрута
  •  насіння соняшника.

Спосіб приготування: моркву та яблуко потерти на тертку, видавити сік з грейпфрута, полити ним моркву та яблуко (можна також додати шматочки цитрусового), прикрасити зернятками.

Рецепт № 5

Потрібно:

  • морква
  • потертий часник
  • перець
  • майонез
  • сіль

Спосіб приготування: потерти моркву, додати часник, трішки заправити майонезом, додати сіль та перець за смаком. Дуже простий у приготуванні, але смачний салат.  До речі, майонез можна зробити власноруч, так ви будете впевнені, що в ньому немає шкідливих хімічних добавок.

Top