Ви тут
Головна > Світ > Алкогольне морозиво!

Алкогольне морозиво!

Ви любите алкоголь і морозиво? На жаль, якщо у вашому морозиві багато алкоголю, він не зможе замерзнути. Ах, якби був спосіб … І він є!

Заправлених алкоголем сортів морозива хоч греблю гати: Bailey’s, Guinness, Jack Daniels, Rum Raisi, та багато їх. Але від жодного з них сп’яніти не вдастся. Чому? Та тому, що точка замерзання алкоголю набагато нижче температури замерзання води, що означає, що майже неможливо отримати хмільне морозиво, яке здатне було б зберігати ту напівтверду форму, яку ми так обожнюємо.

Валері Лум і Дженіс Аддісон вдалося стабілізувати алкоголь за допомогою желатину. Після численних ночей проб і помилок ці дві чудові жінки розробили систему, яка дозволяє отримати морозиво з приблизно 13-процентним вмістом алкоголю. Щоб отримати, наприклад, заморожений «Білий росіянин», вам знадобиться ось що:

Інгредієнти
• 0,5 склянки молока
• 2,5 склянки жирних вершків
• 0,5 склянки цукру
• 4 яєчних жовтки
• 1 пакетик (1 столова ложка) желатину
• 0,25 склянки холодної води
• 0,75 склянки холодної (з морозилки) горілки
• 0,75 склянки холодного (з морозилки) лікеру Калуа

Потрібно буде довести до кипіння суміш молока, вершків, і цукру, але не кип’ятити, інакше молоко може згорнутися.

Збийте жовтки. Потім, перемішуючи, влийте частину суміші в жовтки (приблизно 1 / 3). Після цього отриману суміш з яєчними жовтками, помішуючи, вилийте в решту гарячу суміш. Розмішуйте, поки вона не стане однорідною і не загусне до консистенції сметани.

Коли суміш буде готова, дайте їй охолонути, і поставте в морозилку приблизно на 8 годин.

Обов’язково знадобиться сито, особливо коли ви будете вливати желатиново-алкогольну суміш у приготований крем. Дуже важливо пропустити отриману масу через сито, особливо коли ви додаєте суміш горілка / желатин в заварний крем. Маса, в ідеалі, не повинна бути занадто густою, але майже напевно в ній утворюються грудочки, які в майбутньому морозиві ні до чого.

Кращий спосіб остудити морозиво – помістити ємність з готовою масою в миску з льодом і потім в холодильник.

Поки маса стигне, займемося желатиновою сумішшю. Наливаємо в каструльку чашку холодної води, розводимо в ній пакетик желатину. Трохи підігріваємо на повільному вогні. Знімаємо з вогню і проціджуємо через сито. Додаємо горілку і лікер (приблизно по 2 / 3 склянки). Потім додаємо остиглу часу масу з холодильника. Гарненько збиваємо.

Приготоване можна відразу ж вживати, але можете поставити суміш ненадовго в морозилку.

Top