Ви тут
Головна > Стрічка новин > Британський дієтолог визнав сало корисним продуктом

Британський дієтолог визнав сало корисним продуктом

Раніше, до популяризації рослинних олій, у раціоні здебільшого використовувався смалець, який зараз уникають через більш модні альтернативи: кокосове масло або ж навіть масло авокадо.

Втім, як пише The Independent, один дієтолог стверджує, що краще повернутися до вживання старого доброго смальцю, адже він може бути кориснішим за інші масла.

Так, зі слів Джо Траверса, дієтолога із Британської дієтичної асоціації, смалець містить так звані хороші жири, також відомі як мононенасичені, що можуть зменшити рівень “поганого” холестерину”.

Хоча попередні дослідження і пов’язували вживання ненасичених жирів із низкою серцевих захворювань, але результати нових досліджень стверджують, що саме здорові ненасичені жири сприяють здоров’ю серця. Тож смалець може бути навіть кориснішим, аніж масло.

Втім, дієтолог зазначає, що не усілякий смалець є справді корисним, адже у природному смальці не міститься транс-жирів, але той продукт, який ви можете зустріти на полицях магазинів, може бути гідратований, що є шкідливим.

Замість комерційного продукту дієтолог радить купувати натуральне фермерське сало.

Top