Ви тут
Головна > Світ > Чи корисний білий хліб?

Чи корисний білий хліб?

bilyj-hlibХліб для нас став уже не просто стравою, а невід’ємної частиною культури. Кожна господиня, щоб не приготувала  на сніданок, обід або вечерю, повинна була поставити на стіл хлібину. Бажано, звичайно, щоб вона сама  її й спекла.

Зараз  є багато різновидів хліба, способів його приготування. Але поговоримо ми саме про білий хліб.

Раніше їсти білий хліб було ознакою вищої верстви населення. Тобто всі, хто хотів показати себе знатним, забезпеченим та кращим за інших, вживали саме білий хліб. Він був наче ознакою світськості та вищості. Але зараз варто задуматися, чи дійсно цей хліб є таким корисним.

[do action=”gear”]Білий хліб, як виявляється, може стати причиною виникнення ракових захворювань, адже він підвищує рівень цукру в крові, у результаті чого організм людини починає виробляти інсуліну більше, ніж потрібно[/do]

По-перше, білий хліб, як відомо, готують із білого борошна. Для того, щоб приготувати борошно, потрібно обробити зерно. Близько тридцяти відсотків корисних речовин, що містяться в ньому, втратиться після цієї обробки. Решта поживних речовин – відходи. Далі й ті тридцять відсотків зникнуть, адже зерно й далі піддають обробці. У результаті залишаються лише крохмаль та калорії. До речі, хоча й хліб із білого борошна вважався «елітним», але щоб сказали на те, що це «елітне» борошно відбілюють хлором. А це не надто й приємний факт.

Білий хліб користувався й користується популярністю, тому виробники щоразу вигадували нові способи, як же зробити борошно просто кристалічно білим. Для цього вони додають більше різноманітних хімічних речовин.cc-knotrolls-0301p144a-m

Білий хліб, як виявляється, може стати причиною виникнення ракових захворювань, адже він підвищує рівень цукру в крові, у результаті чого організм людини починає виробляти інсуліну більше, ніж потрібно. Також дослідження показали, що вживання білого хліба може викликати ще й цукровий діабет. Ще одна причина підвищення ризику онкологічних захворювань – це те, що дуже поживний білий хліб може замінювати продукти, які, можливо, цей ризик знижують.

Білий хліб, потрапляючи в шлунок, набухає від шлункового соку, окислює внутрішнє середовище організму, перетворюючись на «клубочки глини» та застрягаючи на стінках кишечника, чим викликає його непрохідність.

Як уже вказано вище, у складі білого хліба знаходиться велика кількість крохмалю та калорій, що, як відомо, можуть привести до появи зайвих кілограмів. Тому людям, які бажають схуднути, краще відмовитися від цього продукту.

Також не можна їсти з білим хлібом жирну їжу, її краще поєднувати із чорним хлібом. Овочі можна ж поєднувати із будь-якими сортом хліба. А от картоплю та м’ясо взагалі краще вживати без цього продукту.

Не можна їсти хліб, якщо на ньому з’явилася цвіль. Навіть трішки. Відламати цей «хворий» шматочок  і їсти далі не рекомендується. Адже грибкові та бактеріальні спори можуть бути і на інших ділянках та викликати захворювання крові та дихальної системи.

Краще їсти хліб не свіжий, але уже трішки підсушений. Він легше засвоюється.

Білий хліб можна замінити хлібом, який готували із борошна грубого помелу.

Top