Ви тут
Головна > Світ > Чи шкідливий чай?

Чи шкідливий чай?

chajКористь зеленого чаю давно і всім відома і, мабуть, давно вже ніхто і не думав: «А чи може зелений чай шкодити?» Виявляється – може і шкодить таки! Але небезпечний чай тільки при дуже великих дозах. У такому разі він викликає безсоння, головний біль, затуманення думок, серцеву аритмія.

«Через непомірне вживання зеленого чаю можуть з`витися хвороби печінки та нирок» − заявляють лікарі Держуніверситету Нью- Джерсі.

До речі, у чаї набагато більше кофеїну, ніж у каві! Тому не варто його вживати вагітним та людям, що страждають на безсоння.

Коли ще шкідливо вживати чай? Виявляється, не можна вживати чай після алкоголю, щоб не перевантажувати печінку. Також не слід використовувати стару заварку чаю − вона містить гуанін,що являється отруйною речовиною.

Регулярне вживання чаю призводить до жовтіння зубів.

Щоб мінімізувати шкоду від чаю, запам’ятайте: чорний чай можна заварювати лише один раз, а зелений – до п`яти.

Теофілін, який міститься у чорному чаї,  має сечогінні властивості та збуджує центральну нервову систему, збільшує вироблення шлункової кислоти та підвищує температуру тіла.tea-and-kettle-406

Любителям міцного чаю слід знати: такий напій  виводить  з організму магній. Також він негативно впливає при одночасному його вживанні з речовинами для розрідження крові – антикоагулянтів. Міцний зелений чай підвищує артеріальний тиск, а слабкий – знижує.

Якщо вживати чай забагато – підвищиться розвиток ревматоїдного артриту.

Зелений чай потрібно настоювати три – чотири хвилини, чорний – п`ять- вісім. При недотримані цих правил,  чай позбудеться корисних речовин.

Також науковці стверджують, що чай не можна пити вагітним та хворим на виразку шлунку і дванадцятипалої кишки.

Хворим на гіпертонію краще обмежити вживання чаю через кофеїн.

Чай не можна пити на голодний шлунок і дуже гарячим, щоб не пошкодити травну систему.

Для того, щоб зменшити негативний вплив чаю, необхідно пити його з молоком.

У літніх людей зелений чай може викликати проблеми з травною системою.

Кожен продукт шкідливий якщо його непомірно вживати. Але ж не варто забувати і про користь чаїв, наприклад, квітковий чай (липовий) поліпшує настрій, а зелений понижує ризик виникнення раку.

Top