Ви тут
Головна > Світ > Чим корисні абрикоси

Чим корисні абрикоси

Золотий плід, Дар Сонця, Вірменське Яблуко. Такими поетичними епітетами нагородило людство абрикос. Цей фрукт із соковитою м’якоттю багатий на пектин, а ще містить у своєму складі кислоти: лимонну, яблучну, винну, і трішки саліцилової.

Сьогодні ви дізнаєтеся чимало цікавого про абрикос, а також отримаєте відповідь на питання, чим корисний цей фрукт. У світі нараховується більше 20 сортів абрикосів. Протягом тисячоліть, вживаючи ці фрукти, люди помітили, що абрикос може не тільки втамовувати голод, поповнювати запаси енергії, покращувати зовнішній вигляд, але й сприяти одужанню від багатьох хвороб.

До прикладу, солі калію, які містить абрикос, корисні людям, які страждають від серцевих недуг, особливо на аритмію чи серцеву недостатність. Також дієтологи радять включити абрикос у свій раціон гіпертонікам. Бо, окрім калію, цей фрукт багатий на магній.

Тим, хто займається розумовою працею, абрикос також буде корисним, адже містить чимало фосфору. Корисні мікроелементи, що є у складі цього фрукта, мають сприятливий вплив на процеси метаболізму, саме тому абрикос рекомендовано малюкам, у якості стимулювання росту і зміцнення імунітету.

Ще один корисний елемент, який у достатній кількості містить абрикос − це пектин, який допомагає організму людини позбутись токсинів та зменшити рівень холестерину. Але корисна не тільки м’якоть абрикоса, але й кісточки. Ядра абрикосових кісточок заспокоюють гострий кашель при ларингіті.

Навіть у сушеному вигляді абрикос не втрачає користі. Цікаво, якщо свіжий плід містить близько 300 мг солей калію, то сушений − у 5-6 разів більше. Втім, ласувати натщесерце абрикосами не варто. Кислоти, якими насичений цей дар природи, подразнюють слизову оболонку шлунка, а це, у свою чергу, може спровокувати розвиток гастриту та виразки.

Лікарі не рекомендують вживати абрикоси діабетикам, а також тим, хто страждає на розлади щитовидної залози, бо їх організм не засвоює провітамін А, який міститься у фрукті. Втім, якщо смакувати цими золотистими соковитими дарами природи, дослухаючись порад дієтологів, то абрикос у свіжому чи сушеному виді не тільки урізноманітнить раціон харчування, а ще й принесе багато користі.

Підготувала Олеся Товт

Top