Ви тут
Головна > Світ > Чим корисні горіхи?

Чим корисні горіхи?

lishynaУ Давньому Вавилоні забороняли їсти горіхи простим людям, тому що вважалося, що вони підвищують розумову активність. Тому сьогодні Енциклопедія Корисного розповість вам, чим корисні горіхи.

Насамперед, потрібно розібратися, що таке горіх. У звичайному житті ми називаємо горіхами будь-що. Але по-науковому горіх – плід, вкритий твердою оболонкою, без м’якоті з прирослою оболонкою. Під це твердження підходять кеш’ю та фундук. Все інше – насіння (кедрові, фісташки), біб (арахіс) або кісточка (мигдаль).

До складу горіхів входять білки, жири і вуглеводи. За поживністю вони не відрізняються більшості продуктів. Їхній плюс: чудово втамовують голод без шкоди фігурі. Тобто, горіхи не сприяють збільшенню маси тіла. Тепер розглянемо деякі з них детальніше.

Кеш’ю

Сприяють зниженню в крові холестерину, зміцнюють нервову систему, регулюють роботу серця. Бажано вживати при псоріазі, порушеннях обмінних процесів, депресії, анемії. Містить Fe, Ca, Mg, P, вітаміни В1, В3, В2, А, а також нікотинову кислоту.

Кедрові горішки

Зміцнюють імунітет, допоможуть при недостачі мікроелементів та вітамінів, підвищують працездатність. Рекомендуються при захворюваннях кишково-шлункового тракту, при підвищеному артеріальному тиску, хворобах серцево-судинної системи. Кедрові горіхи нормалізують стан крові, підвищують потенцію, допомагають при захворюваннях органів дихання, печінки, неврозах. Окрім багатьох вітамінів містять фруктозу та клітковину.gorihy_

Грецькі горіхи

Ці горіхи корисні для серця, шкіри та судин. Рекомендується вживати їх при нестачі в організмі солей кобальту та заліза, гіпо- та авітамінозі. Клітковина та олії в складі грецьких горіхів активізують роботу кишечника. Бажано вживати тим, хто одужує від тяжкої хвороби.

Фісташки

Знижують пришвидшене серцебиття, схильність до хвороб серцево-судинної системи,  позитивно впливають на роботу печінки та мозку. Містять залізо, вітаміни Е, А, В1. Як відомо, вітамін Е сприяє омолодженню нашого організму. Рекомендовані при великому розумовому та фізичному навантаженнях. Допомагають знімати втому.

Ліщина

Допомагає при авітамінозі. Досить всього 100 г ліщини для того, щоб наш організм отримав добову норму білків. Містить вітамін Е та фолієву кислоту. Мало хто знає, що фундук – окультурена ліщина. Він приносить таку ж користь для нас, як і ліщина.

Top