Ви тут
Головна > Світ > Чим корисний кабачок

Чим корисний кабачок

kabachokКабачок ─ малокалорійний овоч, що має безліч корисних мікроелементів, а це робить його дуже популярним дієтичним продуктом. Хоча, навряд ви знали про усю користь просто чудодійного кабачка!

Кабачок вже давно примітили дієтологи, він малокалорійний та легко засвоюється організмом. В ста грамах кабачків міститься всього двадцять калорій!

Також кабачок містить вітаміни групи В, що допоможе підняти настрій під час депресії, допоможе впоратися з розумовими навантаженнями, покращить стан шкіри та волосся, запобіжить появі хронічної втоми та знизить рівень холестерину у крові, зніме м`язову стомленість та захистить організм від інфекційних захворювань.

Кабачок містить залізо, фосфор, мідь, калій, магній і натрій.

Кабачок ─ ідеальний овоч для дитячих каш: він корисний, легкозасвоюваний та рідко виявляється алергеном.

Кабачок містить вітамін С, що потрібний для загоєння ран, переломів, запобіганню авітамінозу, укріплює кровоносні судини, покращує засвоєння заліза та кальцію, ну і, звичайно, допомагає при інфекційних захворюваннях.

Кабачки рекомендують при серцево-судинних захворюваннях, недокрів`ї, гіпертонії.

Ще дещо про користь кабачка:

Крохмаль, білок та цукор міститься у кабачках.

Кабачок стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, виводить зайву воду з організму.

kabachock

Також у кабачках містяться алюміній, молібден, цинк, літій, арсен, титан, каротин.

Допомагає кабачок при холециститі, пієлонефриті, хронічних нефритах, хронічному коліті, сечокам’яній хворобі.

Цей овоч виводить шлаки з організму.

Але кабачок краще вживати людям з здоровими нирками, а також, не рекомендується людям з виразкою шлунка та гастритом, у сирому вигляді. Коли кабачок повністю дозрілий,            його необхідно вживати тільки після термальної обробки. Набагато більше корисних речовин у молодому кабачку, ніж у стиглому.

Шкірка кабачків містить максимальну кількість елементів та вітамінів.

Кабачок може зберігатися цілий рік та не втрачати своїх властивостей.

Кабачок виводить з організму залишки натрію та холестерину.

Кабачок розгладить вашу шкіру. Ось рецепт маски: з розтертої м`якоті віджати сік, у чайну ложку кабачкового соку потрібно додати та розтерти жовток, залишити на обличчі на п`ятнадцять хвилин, зняти за допомогою ватного диску, змоченого спочатку теплою, потім холодною водою.

Підготувала Шевченко Олена

Top