Ви тут
Головна > Світ > Корисні властивості буряка

Корисні властивості буряка

byriakБуряк – дуже поширений та в деяких стравах просто незамінний продукт. Він не тільки смачний, а й дуже корисний. Цікаво те, що буряк навіть у звареному вигляді зберігає всі свої корисні властивості.

Бетаїн, що міститься в цьому овочі, відновлює клітини печінки, а також попереджає виникнення пухлин чи пригнічує їхній ріст.

Буряк здатний зменшувати рівень холестерину в крові завдяки сапонінам, що входять до їхнього складу.

Буряк покращує роботу шлунково-кишкового тракту та прискорює обмін речовин. Вживання буряка – профілактика серцево-судинних захворювань, анемії та омолодження шкіри. Буряк очищує печінку, нирки та кров людини. Кварц, що входить до складу буряка, позитивно впливає на склад кісткової маси, шкіри та артерій.

Сік буряка можна також вживати при ангіні та фарингіті. Також при простудних захворювання потрібно закапувати каплі цього соку в ніс. Це сприяє швидкому зникненню хвороби. Також буряк чудово лікує шкірні та інфекційні захворювання, може очищувати організм від токсинів. Також через те, що буряк містить багато йоду, він здатний попереджувати захворювання щитовидної залози та позитивно впливати на її стан. Цей овоч знижує артеріальний тиск, тому його потрібно вживати гіпертонікам.

Буряк сприяє покращенню роботи статевої системи чоловіків.

Також цей надзвичайно корисний овоч може виводити радіацію з організму, підвищує імунітет, сприяє зникненню тромбів, а також активізує роботу мозку, підтримує психологічний та психічний стан людини.byrijak

Сік буряка має багато корисних властивостей і його вживання покращить стан вашого здоров’я. Але перед тим, як почати вживати сік, потрібно знати, що сік після того, як віджали, не можна пити відразу, тому що там містять шкідливі речовини для організму, що можуть викликати отруєння, яке супроводжується нудотою. Тому спочатку його потрібно залишити на 2 – 3 години, щоб ці речовини випарувалися. Також потрібно поступово починати пити цей сік, поступово привчати свій організм до цього. Сік із буряка – чудовий сечогінний та проносний засіб, тому потрібно бути обережним із його вживанням. Щоб привчити організм до цього продукту, краще спочатку пити не чистий буряковий сік, а змішаний із, наприклад, морквяним у пропорції 1 : 4 відповідно. Поступово збільшуйте частину бурякового соку.

Проте обережними із вживанням буряка потрібно бути тим людям, що страждають на цукровий діабет, атеросклероз, а також особам, які мають знижений артеріальний тиск, підвищену кислотність шлунка, сечокам’яні хвороби. Тому перед його вживанням краще проконсультуватися з лікарем.

Проте не обов’язково пити сік, адже буряк можна їсти й у вареному вигляді, готуючи з нього вінегрет, всіма улюблену «шубу» та борщ. Від цього його корисні властивості не змінюються та не зникають.

Top