Ви тут
Головна > Світ > Користь авокадо

Користь авокадо

maski-iz-avokado-211x220Авокадо зовсім нещодавно з’явилося на прилавках магазинів, тому не всі знають, що це таке і «з чим його їдять». У цій статті ви дізнаєтеся про користь, шкоду авокадо, способи приготування і як же купити в магазині дійсно стиглий фрукт. Так, хоча авокадо більше нагадує овоч, це все ж таки тропічний фрукт. Він багатий на вітаміни, ненасичені жири та мінерали.

Як вибрати стиглий авокадо

Вибираючи в магазині цей фрукт, щоб перевірити, стиглий він чи ні, натисніть легко пальцем на нього. На «готовому до споживання» фрукті утвориться «ямочка», але скоро вона повинна розгладитися. Тобто водночас стигле авокадо повинне бути м’яким та пружним.

Користь авокадо для шкіри і волосся

Користь авокадо приносить і для шкіри, і для волосся, і для фігури. Тепер все по-порядку. Завдяки тому, що у фрукті містяться вітаміни А та Е, деякі мікроелементи та олеїнова кислота, авокадо позитивно впливає на стан шкіри (покращує колір обличчя, загоює незначні пошкодження, зволожує шкіру) і навіть може запобігати її старінню.

Для волосся є корисними вітаміни групи В, що присутні в авокадо. Вони попереджають випадіння волосся, зміцнюють його, надають блиску та роблять його густішим. Найбільше користі авокадо принесе тоді, коли його не тільки споживати в їжу, а й робити різноманітні маски. Рецептів останніх є багато.avocado

Для кого корисний авокадо

Також авокадо корисний й для фігури, тобто за його допомогою можна боротися із зайвою вагою. Цей фрукт, багатий корисні речовини, є ситним та висококалорійним, але має здатність знижувати рівень холестерину в організмі, очищати печінку та виводити надлишкову жовч із травного тракту.

Через низький вміст цукру авокадо корисний для тих, хто страждає на цукровий діабет або схильний до нього. А через наявність у його складі Калію, фрукт позитивно впливає на нервову систему.

З чим їдять авокадо

Перед вживанням бажано авокадо очистити від шкірки.

Авокадо можна вживати у салаті з морепродуктами, м’якими видами сирів, овочами. Також можна фарширувати половинки фрукта або ж робити з нього соус. Інколи його використовують для приготування крем-супів.
Потрібно знати, що кісточка від авокадо ніколи не вживається в їжу, адже в її склад входять речовини, які можуть спричинити гостре отруєння.

Top