Ви тут
Головна > Лайфстайл > Найшкідливіші продукти для здоров’я

Найшкідливіші продукти для здоров’я

kopcheni-productuНайбільше нашкодити людині, як це не дивно, можуть продукти харчування, широко й потужно розрекламовані в цілім світі. Регулярно споглядаючи ролики і фото продукції відомих брендів, в яких оспівується їх приналежність до буцімто успішного способу життя, в особи, особливо молодої і несвідомої, зміцнюється хибне враження, що споживання цих харчів є атрибутом іміджу просунутої людини.

Одначе шкодою організму від вживання усілякого типу фаст-фудів і газованих напоїв не обмежимось, оскільки навіть звичні приправи і соуси у ненормованій кількості викликають зміни в обміні речовин і появу алергічної реакції, кишково-шлункових недугів і решти хвороб.

Популярні серед школярів і молоді чіпси, окрім того, що сама смажена картопля не є дієтичним і здоровим продуктом, до того ж щедро нашпиговані канцерогенами, штучними ароматизаторами та підсилювачами смаку. Їх часте споживання може викликати виразку шлунка і проблеми із зайвою вагою.

За хімічні домішки і стабілізатори дієтологи не полюбляють і копченості різного штибу, оскільки вони цілковито вбивають корисні інгредієнти м’яса, і, суттєво подовжуючи термін зберігання ковбас і сосисок, маскують їх часом неналежну якість.

Загалом же фахівці зі здорового способу життя і харчування радять уникати копченої продукції у будь-якому вигляді, оскільки вона спричиняє потужний стрес для травної системи, порушуючи обмін речовин. Це ж саме стосується смажених страв, особливо, картоплі і м’яса, оскільки соняшникова олія і маргарини примножують калорійність страв а несвоєчасна заміна олії на пательні збільшує рівень канцерогенів у харчовому продукті.upclose-fast_food2

Медики переконують, що котлети, приготовані на парі, міститимуть у рази більше корисних речовин і меншу кількість калорій, а ще нашкодять організму набагато менше, ніж підсмажений фарш, тим більше, якщо обмежити такі доданки як гострі спеції та сіль.

Звичка пересолювати страву і додавати зайві ложку-другу цукру також несе в собі загрозу здоров’ю, а от позбутись її зовсім не складно. Вже за тиждень-два сумлінного ставлення до кількості приправ людина не помічає нестачі звичного об’єму солі чи цукру і призвичаюється до нового, позбавленого нездорового надлишку приправ, смаку страви.

Про шкоду для людського організму, яку несе в собі фаст-фуд не говорить хіба що ледачий, одначе негативних наслідків для шлунку і талії вполовину поменшає, якщо той же хот-дог споживати без усілякого типу соусів, як-то кетчупів і майонезів, вщент наповнених штучними стабілізаторами, підсилювачами смаку і барвниками.

Варто пам’ятати, що одна ложка майонезу містить 110 калорій, а в одній порції улюбленого обіду офісних працівників − вермішелі швидкого приготування − ховаються 14 грамів жиру і дві третини добової норми солі.

Прихованими калоріями, простими вуглеводами, а ще навалою штучних барвників збагачені солодкі газовані напої. До переліку найшкідливіших продуктів для людського організму, що й не дивно через надмірний вміст цукру, входять і торти та тістечка, одначе серед солодощів найбільшої шкоди печінці і шлунку завдають мармелад, жувальні цукерки і льодяники через той-таки вміст штучних барвників та ароматизаторів.

Як альтернативу, якщо дуже закортіло підсолодити життя, дієтологи пропонують вживати натуральні мед, сухофрукти і деякі сорти шоколаду, що не містять зайвих покращувачів смаку і доданків, а любителям свіжої здоби радять звернути увагу на цільнозерновий хліб який, на відміну від білого сорту, набагато корисніший.

Підготувала Олеся Товт

Top