Ви тут
Головна > Світ > Найсмачніші рецепти дерунів

Найсмачніші рецепти дерунів

SM0410H_round-two-recipe-fried-potato-cakes_s4x3Деруни – всім відома та всіма улюблена страва. Рецепти приготування картопляників (так їх ще називають) досить прості, проте вони надзвичайно різноманітні. У цій статті розглянемо декілька найсмачніших рецептів приготування цієї смачної страви.

Рецепт №1 – «Картопляники звичайні»

Для приготування знадобиться: 5 картоплин середнього розміру, 2 цибулини, борошно – 2 ст. л., 2 курячих яйця, сіль та спеції за смаком.

Спосіб приготування: почистіть картоплю та цибулю, потім потріть їх на тертку (цибулю можна також не терти, а порізати на маленькі кубики – обирайте той варіант, який вам більше подобається), після цього в одну посудину помістіть натерту картоплю, цибулю, борошно та яйця, а також спеції, все це змішайте. Тепер потрібно нагріти сковороду та смажити невеликі деруни, викладаючи їх ложкою. Картопляники краще подавати гарячими та зі сметаною.

Рецепт №2 – «Картопляники з фаршем»

Для приготування потрібно: 1 кг картоплі, 250 г фаршу, 1 куряче яйце, 2 ст. л. борошна, 1 цибулина, сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування: картоплю потрібно почистити та потерти. В окремій посудині готуємо начинку – фарш (звичайно, краще приготувати домашній, проте якщо ви не маєте часу, то використовуйте придбаний). До фаршу додайте почищену та порізану на маленькі кубики цибулю, сіль, перець, спеції та трохи чистої води, після цього перемішайте. Тепер нагріваємо сковороду з олією, викладаємо ложкою «котлетки» з картоплі, на кожну з яких покладіть по «котлетці» з фаршу, зверху «накриваємо картоплею». Подавати деруни краще гарячими, до страви можна додати сметану.

Замість фаршу, можна готувати картопляники з грибами та сиром, додавати шинку чи м’ясо.  Начинка може бути найрізноманітнішою.derynu

Рецепт № 3 – «Картопляники з капусти»

Для приготування знадобиться: 1 невеликий качан білокачанної капусти, 2 курячих яйця, 1 морквина, 2 – 3 ложки борошна, сіль та спеції за смаком.

Спосіб приготування: промити під проточною холодною водою капусту та моркву, почистити їх, порізати на шматочки 5 -6 см довжиною та дрібно потерти кухонним комбайном. Потім потрібно позбавитися від соку, вкласти суміш овочів у посудину, додати туди борошно (до речі, замість борошна, можна використати панірувальні сухарі), яйця, спеції за смаком та ретельно перемішуємо. Тепер залишається лише посмажити деруни. Подавати цю страву можна як гарячою, так і холодною. В будь-якому випадку вона буде смачною. До страви можна приготувати овочевий салат, чи подати зі сметаною, чи просто прикрасити зеленню.

До речі, такі ж деруни можна приготувати з кабачків. Їх також потрібно потерти на тертку, додати борошно, яйця, перець та сіль.

Особливість дерунів у тому, що це – завжди смачна страва, якій раді всі. Рецептів приготування картопляників багато, проте вони всі відрізняються в більшій мірі начинкою. Тому ви можете не тільки використовувати ці рецепти, а й створити власні.

Top