Ви тут
Головна > Світ > Німецька національна кухня

Німецька національна кухня

nimecka-kuhniaПри згадці про німецьку кухню, уява відразу ж малює смажену ковбасу, квашену капусту і повні до країв пивні кухлі. Так, багато німців вважають свинину і пиво основою здорової їжі, котра зміцнює здоров’я і сили робітників. Однак у німецькій кухні є ще багато чого, що може доповнити цю просту картину.

Німеччина має довгу кулінарну історію, що відображає її сільські корені і географію. Незважаючи на тяжіння молодших поколінь до фаст-фуду та міжнародних страв, традиційна кухня в Німеччині все ще процвітає. Навіть вегетаріанські варіанти національної німецької кухні тепер доступні в ресторанах через підвищену увагу до здорового способу життя.

Сучасна німецька кухня також поєднується з іншими культурами, особливо сусідніх країн та Італії, відкриваючи нові можливості смакової творчості. Загалом 16 областей Німеччини пропонують нескінченні комбінації смаків і страв.

Класична солодко-кисла страва Рейнської області, “зауербратен” − яскравий приклад кухні Центральної Німеччини. Яловичину кілька днів маринують у вині і оцті, потім її підсмажують в олії з овочами, яблуками, імбиром, родзинками і буряковим сиропом і тушкують близько двох годин. Подають цю страву нарізаними шматками у власному соку, з кубиками яблук і картопляними галушками.

[do action=”gear”]Багато страв, такі як шніцель і яблучний штрудель, які вважають баварськими, фактично прийшли з Австрії[/do]Oktoberfest-at-Germany

Жителі півдня − любителі свинини, салатів, і своєї версії пасти, шпетцель. Багато страв, такі як шніцель і яблучний штрудель, які вважають баварськими, фактично прийшли з Австрії. Маульташен, фаворит Швабії, ілюструє наскільки далеко підуть німці заради свинини: підкоряючись строгим дієтичним правилами Страсної п’ятниці, суміш свинини, трав та овочів маскують пастою. Пояснення цієї німецької версії равіолі в тому, що Бог не зможе побачити м’ясо: )

Згадуючи про напої національної німецької кухні, в уяві одразу постають образи знаменитих пивних животиків, всесвітньо відомих пивних фестивалів і неймовірно спритних офіціантів, що можуть подати за раз близько дюжини пивних кухлів. Дійсно, пиво − найулюбленіший серед німецьких напоїв. Його п’ють за сніданком, обідом і вечерею. Пиво п’ють навіть замість води, якщо долає спрага. Безперечно «пивний край» Німеччини − це Баварія, батьківщина не тільки небаченої кількості сортів цього напою, але і центр німецького фестивалю пива Oktoberfest, який щороку на початку жовтня відвідує величезна кількість туристів з різних країн.

Але німці полюбляють не тільки пиво. На півдні Німеччини жителі дуже шанобливо відносяться до вина, тож і воно є важливим у німецькій національній кухні. Для його приготування використовують вирощений в долинах Рейну і Майна виноград, ось чому вино набуває легкого фруктового смаку.

На півночі країни, де клімат більш суворіший, після хорошого обіду вважається не гріх випити чарку хлібної горілки. Вона не така вже й міцна і має м’який смак.

Підготувала Лілія Дідок

Top