Ви тут
Головна > Світ > Особливості японської кухні

Особливості японської кухні

Енциклопедія Корисного вже розповідала вам цікаві факти про Японію. Цього разу ми розповімо вам деякі особливості японської кулінарної культури.

Кулінарія у Японії займає дуже важливе місце. У подарунок родичам та друзям з подорожей прийнято привозити різноманітні страви, а не сувеніри. Фрукти в Японії надзвичайно дорогі, що пояснюється особливостями географії, зате морепродукти – дуже доступні. Основою щоденного раціону у Японії, звісно ж, є рис.

Ще дещо цікаве про японську кухню. Великого значення у Японії надають відповідності страв порам року. Часто цей аспект значно важливіший, аніж сама технологія приготування страви. Приміром, хрумкі паростки бамбуку вживають у їжу навесні, коли вони найбільш смачні. Але це стосується не лише продуктів безпосередньо рослинного походження. Улітку японці їдять тонку локшину з невеликою кількістю соєвого соусу та бульйону, а взимку – товсту та добре заправлену.

В Японії існує два основних типи супів (або бульйонів): один родом зі східної частини країни і готується з водорості вакаме і сушеного тунця, другий прийшов із заходу і готується з бульйону на основі подрібнених сушених сардин. Суп завжди подається до фірмової страви, і їх їдять разом. В Японії не існує встановленого порядку подачі страв − всі страви їдять одночасно. Суп їдять також на сніданок − в цьому випадку до нього подають водорість і яйце «в мішочку».

Зранку японці зазвичай їдять пропарений рис з натто (переродженими соєвими бобами), а протягом дня найпопулярнішою стравою є місо-суп. Головний інгредієнт цієї страви − паста з соєвих бобів, розчинена в бульйоні з водоростей.

Ще дещо про японську кухню від “Енциклопедії Корисного”. Під час приготування їжі японці у великій кількості використовують рибу, яловичину, свинину, м’ясо курчати і різноманітні дари моря. У більшість їхніх страв додається помірна кількість прянощів і різні соєві соуси.

Під час їжі палички не прийнято встромляти у страву, адже у минулому таким чином пропонували їжу мертвим, тому такий жест буде розцінений як дуже погана прикмета.

До речі, як це не кумедно, але у Японії прийнято прицмокувати у гостях під час прийому рідкої їжі, наприклад, супу. Таким чином ви показуєте господарю, що вам надзвичайно до вподоби запропонована страва!

Top