Ви тут
Головна > Лайфстайл > Продукти, що знижують рівень цукру в крові

Продукти, що знижують рівень цукру в крові

2013_4$thumbimg128_Apr_2013_073813634-llЩоб показники цукру не перевищували норму, потрібно: не їсти багато солоного та солодкого, регулярно займатись фізкультурою, слідкувати за вмістом вуглеводів в їжі, їсти більше низькокалорійних продуктів та вітамінів, слідкувати за режимом харчування, щодня вживати продукти із вмістом клітковини, а також слідкувати за вагою. Бажано зменшити кількість вживання кондитерських виробів та цукерок.

Для профілактики підвищення рівня цукру і його зниження рекомендують регулярно вживати такі продукти:

 1.Полуниця

Ягоди полуниці − джерело антиоксидантів, клітковини, вітаміну С. (мова йде саме про сезонні ягодах в тій місцевості, де ви живете)

 2.Топінамбур

Топінамбур містить велику кількість інсуліну і фруктози. За рахунок цього він нормалізує обмін речовин, виводить токсини і знижує цукор у крові.

3.Часник

Регулярне вживання в їжу часнику стимулює роботу підшлункової залози, збільшуючи за рахунок цього вироблення інсуліну.

4.Вівсяна каша

Завдяки розчинній клітковині, що міститься в ній у великій кількості, вівсянка підтримує нормальний рівень цукру в організмі.

 5. Броколіbrokkoli

Цей овоч, який містить в собі поліфеноли, допомагає боротися з будь-якими запальними процесами, в тому числі і млявими. Якщо запалення не контролювати і вчасно не позбуватися від них, з часом це може призвести до діабету і високого рівню цукру в крові.

 6.Горіхи

Фундук, арахіс, мигдаль, волоський горіх… У них містяться білки, жири і клітковина, що призупиняє швидкість засвоювання цукру. Але не варто перевищувати разову дозу (50 г.) інакше це загрожує збільшенням маси тіла, що само по собі може з часом призвести до появи діабету.

 7.Червоний солодкий перець

Містить мало калорій та  дозволяє наситити організм вітаміном С і антиоксидантами. Червоний перець знижує рівень цукру в крові і підвищує захисні функції організму проти шкідливих зовнішніх впливів.

8. Пшоно

Ця зернова культура не містить цукру, але в ній багато клітковини. Вживання трьох порцій цільного зерна в день знизить ризик розвитку діабету на 20-30%. Це одна тарілка пшоняної каші в день.

9. Риба

Дослідження довели, що рибні страви зменшують ризик захворювання на діабет на 25%. Дуже важливо не зловживати смаженими стравами, а намагатися їсти рибу, приготовану на пару або в духовці.

10. Бобові

Білок, який вони містять, допомагає уповільнювати процеси засвоєння цукру. Регулярне вживання страв на основі бобових знижують ризик захворювання на  47%

11. Кориця

В ній містяться поліфеноли, клітковина, магній, що допомагають знижувати глюкозу в крові. Постійне вживання половини чайної ложки кориці вбереже вас від високих показників.

12. Авокадо

Авокадо містить розчинну клітковину, білки, калій, залізо, магній… Ці елементи допомагають не тільки ефективно боротися з підвищенням цукру в крові, але і захищають організм від хвороб і підвищують імунітет.

Top