Ви тут
Головна > Світ > Продукти, які ви зберігаєте неправильно

Продукти, які ви зберігаєте неправильно

08-refrigerator-crisper-drawer-lgnБагато продуктів ми часто викидаємо з холодильника чи з буфету, зовсім нещодавно купивши. Це відбувається тому, що наші продукти неправильно зберігалися. Зараз дізнаємося, як же зберігати правильно деякі продукти.

Сирі яйця ми часто після того, як купили, кладемо в спеціально для них відведені місця в дверцятах холодильника, але це не правильно. Яйця потрібно зберігати в найхолоднішому місці цього чуда техніки – середній поличці. Адже через те, що яйця знаходяться «у дверцятах», відбуваються часті зміни температури (відкриття, закриття холодильника). Це має негативний вплив на термін зберігання продукту.

Борошно краще зберігати в морозильній камері, якщо ви не збираєтеся його використовувати найближчі місяців три, а, можливо, й більше. Якщо ж ви знаєте, що протягом двох місяців будете готувати з борошна щось, то можна його зберігати в буфеті чи на поличці кухонної шафи.

Лляну крупу не можна класти в буфет. В герметичному непрозорому контейнері вона може зберігатися не більше 90 днів, а от цілі зерна можуть зберігатися майже рік при кімнатній температурі. Але щоб отримати всі корисні речовини та мікроелементи, краще подрібнити зерна в борошно.

Картоплю добре зберігати при середніх температурах, тобто класти її в холодильник не можна. Холодні температури сприяють тому, що крохмаль перетворюється на цукор, а високі температури сприяють проростанню. Ні перше, ні друге не потрібно. Тому краще зберігати картоплю в сухому темному місці, чудово підійде шафа, подалі від духовки чи плити.

Не можна зберігати в холодильнику помідори та огірки. Перші втрачають свою вологу та аромат. Краще вибрати місце, де на ягоди не будуть потрапляти прямі сонячні промені. Найліпше буде зберігати їх у паперовому пакеті в найхолоднішому місці кухні. Огірки ж в холодильнику швидко почнуть в’янути чи гнити. Тому краще не класти їх туди. Але зберігати овочі не можна поряд з помідорами чи бананами, адже вони виділяють етиленовий газ, що сприяє швидкому в’яненню.orig

Цибулю також краще не класти в холодильник, а зберігати в сухому місці з гарною циркуляцією повітря. Але якщо ви хочете перед нарізанням позбавитися від «сліз», то покладіть за півгодинки до готування цибулину в холодильник. Часник любить прохолодні місця з постійною циркуляцією повітря. Краще його зберігати в корзинах чи авоськах. Якщо ж ви хочете зберігати часник якомога довший термін, то покладіть його в морозильну камеру.

Базилік краще зберігати загорнутим в сухий рушничок у поліетиленовому пакеті в дверцятах холодильника або ж стебла рослини помістити в ємність з водою, накрити пакетом та залишити на столі. Головне правило зберігання базиліку – прохолода та вологість.

Селеру потрібно зберігати у фользі у дверцятах холодильника. Адже фольга сприяє тому, що етиловий газ, який виділяється, випаровується. Поліетилен його ж буде затримувати. Авокадо краще тримати в кімнатній температурі, адже в холоді воно не зможе достигнути. Горіхи краще зберігати в холодильнику в закритому контейнері, тому що натуральні масла при кімнатній температурі стають гіркими.

Хліб краще зберігати в хлібниці (для короткого зберігання) або заморозити (для довгого часу), але не кладіть хліб в холодильник.

Top