Ви тут
Головна > Світ > Рецепт салату з огірків на зиму

Рецепт салату з огірків на зиму

5454Салат з огірків і помідорів на зиму відмінна альтернатива консервації, де перевага віддається одному овочу. А ще краще не полінуватися і закатати окремо овочі і окремо салати з них для різноманітності.

Повірте, взимку піде в хід вся вами приготовлена ​​консервація. У цій статті акцентовано увагу на салаті з інгредієнтів, які так популярно вирощувати на дачних ділянках. Тому проблем з сировинною базою виникнути не повинна.

Розглянемо рецепт салату докладніше. Інгредієнти для салату з помідорів і огірків на зиму:

  • помідори – 2 кг,
  • огірки – 0,5 кг,
  • морква – 0,5 кг,
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
  • болгарський перець – 1 кг,
  • соняшникова олія – ​​1 стакан,
  • оцет 9 % – 0,5 склянки,
  • цукор – 1 склянка,
  • сіль – 2,5 ст.л.,
  • лавровий лист – 4 . шт,
  • запашний чорний перець горошком – 1 ч.л.

Інструкції з приготування: насамперед необхідно помити всі овочі, які використовуються для приготування салату, перець слід очистити від насіння і плодоніжки. Моркву очищають від шкірки, а сам овоч труть на тертці соломкою. Помідори, огірки та болгарський перець ріжуть ножем, щоб вийшли не великі кубики.

Взагалі рецепти салатів на зиму дуже популярні, особливо у зв’язку з Новим роком та новорічними святами. Більше рецептів салатів Ви можете знайти на сайті http://gotuemo.com.ua.

Лук очищають від шкірки і дрібно нарізають. Потім беруть каструлю і поміщають туди всі раніше підготовлені овочі: перець, моркву, помідори, огірки, цибулю. До цих інгредієнтів додають цукор, сіль, оцет, олію, перець запашний і лавровий лист згідно співвідношенню інгредієнтів в рецепті. Увесь вміст каструлі перемішують і накривають кришкою. Витримують такі салати 1 годину при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу каструлю розміщують на плиті і варять 10 хвилин з моменту закипання салату.

Після цього салат розкладають в чисті стерильні банки і накривають стерильними металевими кришками. Потім підготовлений салат закупорюють закаточной машинкою. Банки після закрутки перевертають, накривають. Коли вони охолонуть, закачування перекладають у більш прохолодне місце, наприклад комора або льох. Взимку салати з огірків і помідорів можна використовувати як закуску для гарнірів або ж для заправки перших страв (розсольнику). З ним відмінно поєднується картопля в будь-якому вигляді, рис, макарони і каші. Загалом уся складність такого виду консервації полягає у підготовці стерильних закочувальних банок і подрібненні інгредієнтів для салату. Тому якщо у вас є час і бажання, то слід скористатися рецептом і приготувати салати на зиму.

Top