Ви тут
Головна > Світ > Рецепти кави

Рецепти кави

Енциклопедія Корисного вже розповідала вам історію кави. Наразі ЕК підготувала для вас надзвичайно смачні та достатньо прості рецепти кави, які задовольнять смак найвитонченішого гурмана.

Одним із секретів приготування запашної кави є додавання спецій. Завдяки додаванню цих запашних доданків, аромат на смак кави змінюється і ви отримуєте новий пікантний напій. Корисною властивістю спецій є стимуляція обмінних, очисних, а також імунних функцій організму.

Презентуємо вам 2 рецепти фантастично смачної кави!

Рецепт кави №1. Це кава по-кенійськи. Щоб приготувати цей екзотичний напій, на одну порцію кави вам знадобляться:

* 1 чайна ложна свіжозмеленої кави;

* 180 мл холодної води;

* гострий каєнський перець (на самому кінчику ножа)

* спеції (кардамон, аніс, духмяний перець – на ваш смак)

* 1 чайна ложка цурку за потреби

­

Ця кава готується у турці. Всипте у турку каву, спеції, цукор, гострий перець (не перестарайтеся!). Суміш залийте холодною водою, розмішайте та поставте на малесенький вогонь. Щойно підніметься піна – знімайте турку з вогню та насолоджуйтеся ароматною філіжанкою кави!

Рецепт кави №2. Імбирна кава з корицею. Запасіться наступними інгредієнтами:

* 1 чайна ложна свіжозмеленої кави;

* 180-200 мл холодної води;

* кілька кубиків кореню імбиру;

* 1/3 чайної ложки кориці;

* цукор за смаком.

Ця кава також готується у турці. Покладіть до посудини каву, корицю, цукор, імбир, залийте суміш холодною водою та доведіть до кипіння на маленькому вогні час від часу помішуючи. Каву кип’ятити не потрібно. Зніміть турку з вогню, накрийте блюдцем та дайте кілька хвиль настоятися. Розлийте каву у чашки. Намагайтеся не випити чашку разом з кавою!:)

Ось такі рецепти кави ви сьогодні дізналися. А яку ви п’єте каву? Розкажіть нам у коментарях, який ваш найулюбленіший рецепт кави!

Top