Ви тут
Головна > Світ > Рецепти заварного крему

Рецепти заварного крему

zavarnyi-krem«Еклери», «Наполеон», випічка із листкового тіста… Цими кондитерськими виробами охоче ласують дітлахи, особливо їм подобається смак ніжного заварного крему, що використовується у рецептурі. Цей крем можна приготувати на основі молока або вершків, із доданком борошна, крохмалю, яєць. Пропонуємо кілька нескладних способів приготування заварного крему в домашніх умовах.

Рецепт заварного крему №1

3 ст. л. борошна змішуємо з цукром, додаємо 2 яйця, розтираємо отриману масу ложкою і збиваємо міксером. Повільно вливаємо у суміш 2 склянки ледь теплого молока, ретельно перемішуємо і варимо на повільному вогні, постійно перемішуючи отриманий напівфабрикат щоб, він, бува, не підгорів і у ньому не утворилося грудочок.

Бульбашки, що з´являються на поверхні кремової маси свідчать про те, що настав час додати до отриманого заварного крему ванільний цукор і охолодити його.

Рецепт заварного крему №2

В якості загусника у заварний крем можна додати трохи крохмалю. Процес приготування у такому разі виглядатиме наступним чином: яйця (2 шт) збиваємо із цукром (1 склянка). Окремо розпушуємо крохмаль (2 ст. л.) з борошном (2 ст. л.). Обидві суміші слід поєднати і розтерти із молоком (1 склянка).

У отриману масу слід влити решту молока (3 склянки) і варити на повільному вогні до кипіння. Перед тим, як додати у заготовку для заварного крему вершкове масло (100 гр), вона має добре охолодитись, у наповнювати коржі й форми для еклерів цим заварним кремом можна тільки після ретельного збивання кінцевого продукту міксером.

Рецепт заварного крему №3

Щоб урізноманітнити рецептуру тістечок із заварним кремом, його смак можна покращити присипкою із лимонної цедри та тертого шоколаду, а також різних доданків, приміром, ваніліну чи кави. Щоб приготувати заварний крем з кавою, слід довести до кипіння молоко (300 мл), додати до нього розчинну каву (10 гр) і розмішувати до повного розчинення гранул. У збиті до густої піни в окремій мисці  яєчні жовтки (4 шт) із цукром (150 гр) вливаємо ще теплого молока (100 мл) і старанно перемішуємо.napoleon

Не припиняючи збивати кремову масу міксером, акуратно всипаємо у неї борошно (50 гр). Постійно помішуючи, напівгусту суміш слід варити на повільному вогні до моменту кипіння, а після появи бульбашок повільно влити рештки молока (100 мл) і поварити-покип´ятити ще 3-5 хвилин, допоки заварний крем не загусне. Після того, як смакота застигне, нею можна наповнювати тістечка і змащувати коржі для торту.

Аби смак заварного крему, зробленого в домашніх умовах, смакував домочадцям і підкорив гостей, готувати на вогні його краще в керамічній чи емальованій каструлі із подвійним дном. У такому разі суміш прогріватиметься рівномірно й поступово. Перемішувати масу варто не металевою ложкою, а дерев´яною лопаткою, при цьому слід досягати кожного сантиметру посуду, охоплюючи увесь обсяг, а якщо перед тим, як маса загусне, пропустити її через сито, отриманий  заварний крем вражатиме  ніжністю консистенції.

Top