Ви тут
Головна > Світ > ТОР-5 корисних продуктів для печінки

ТОР-5 корисних продуктів для печінки

jigaПечінка в нашому організмі виконує функцію «фільтра». Без цього органа ми б не змогли прожити довго, адже він очищує нас від токсинів та «бруду». Але з часом і печінці потрібен відпочинок, особливо, якщо враховувати спосіб життя більшості наших співвітчизників.

Якщо у вас ніколи не було проблем з печінкою, це, звичайно, чудово, але ж не забувайте, що, тільки-но ви перестанете слідкувати за собою, вони з’являться. Вживання алкоголю, фаст-фуду, жирної, гострої, смаженої їжі може погіршити стан печінки.

Людина може прожити з однією ниркою, легенею, частиною шлунка або кишківника. Без частини печінки ж – ні. Можлива її пересадка, але, за словами лікарів, частіше проводиться пересадка серця, ніж печінки. Тому потрібно про неї піклуватися постійно. Звичайно, стан печінки залежить від тих продуктів, які ми вживаємо. Так, давайте ж дізнаємося, які продукти найкорисніші для печінки.

№1 – Риба

Рибою ви можете замінити м’ясо, яке, як відомо, є важкою для засвоєння їжею. Найкраще підходять форель, хек, судак, короп, тріска. Риба повинна бути свіжою. Звичайно, якщо дуже хочеться м’яса, то можна з’їсти курку, індичку або ж навіть  свинину, головне, щоб це м’ясо не було жирним та краще або запеченим, або приготованим за допомогою пари. Проте навіть оселедець, палтус та лосось корисніші для печінки.molochni-prodyktu

№2 – Яйця

Яйця повинні бути свіжими, не смаженими, а зварені не круто.  До речі, краще не готувати омлет на молоці, а додавати нежирну сметану та чисту воду.

№3 – Молочні продукти

Для печінки вони також корисні. Але потрібно запам’ятати, що молоком їжу запивати не можна.  Пийте нежирний кефір, кисляк, йогурт,  вживайте нежирний та негострий сир.

№4 – Овочі

У них міститься багато макро- та мікроелементів. Найкорисніші для печінки − капуста та всі її види, петрушка, кріп, гарбуз, огірки, помідори, кабачки, морква та буряк. Звичайно, якщо вони були вирощені без всіляких хімічних добрив.

№5 – Каші та супи

Також корисними для печінки є гречана, вівсяна та пшоняна каші. У них містяться білки, вуглеводи, амінокислоти. Супи краще за все підійдуть овочеві, а не жирні бульйони. Овочі нарізайте кубиками або соломкою, щоб працював шлунок. Супи допомагають печінці підтримувати тонус.

Top