Ви тут
Головна > Світ > Торт «Грильяж» у домашніх умовах

Торт «Грильяж» у домашніх умовах

gryliagМи продовжуємо тему тортів до дня народження. Минулого разу ви дізналися цікавий рецепт Київського торта. Сьогодні Енциклопедія Корисного поділиться з вами рецептом торта «Грильяж».

Цей торт зручно готувати у домашніх умовах, а смак не розчарує ані іменинника, ані його гостей. До того ж, приготування торта “Грильяж” не потребує дорогих і незвичних інгредієнтів.

Борошно, вершкове масло, мед, грецькі горіхи, яйця, цукор − це доволі звичний набір продуктів. Приготування розділене на два етапі: формування тіста і карамелі.

Для того, аби приготувати тісто, яйця (2 шт) треба збити із цукром (0,5 склянки). Цю суміш слід ретельно розмішати з медом (200 гр).

У окремому посуді на невеликому вогні треба розтопити вершкове масло (200 гр), влити його у яєчну суміш, перемішати і всипати борошно (4-5 склянок, скільки “візьме” маса), розмішане із розпушувачем для печива.

Місити, поки тісто не відлипатиме від рук. Розділити масу на 6 рівних частин, розкатати 6 коржів. Кожен із них випікати у духовці, прогрітій до 180 °С, протягом 15 хвилин, попередньо змастивши деку маргарином і притрусивши меленими сухарями.

Для приготування карамелі знадобиться вершкове масло (400 гр.). Його слід розтопити, до нього додати подрібнені ядра лісових горіхів (2 склянки), цукор (2 склянки), мед (8 ст.л.) і какао (5 ст.л.).

Суміш має закипіти, і, при активному помішуванні, варитись на повільному вогні протягом 5-7 хвилин. Готовою карамеллю треба перемазати усі коржі. Верхній шар карамелі зробити найгустішим, аби солодка маса стікала по бокам торта.

Він іще має постояти у холодному місці 4-5 годин. “Грильяж” буде відповідати нагоді, якщо на самому торті із невеликої кількості заварного крему або готових вершків зробити надпис-подарунок іменинникові.

Підготувала Олеся Товт

Top