Ви тут
Головна > Світ > Традиції новорічного столу у країнах світу

Традиції новорічного столу у країнах світу

Сьогодні Енциклопедія Корисного розповість вам про традиції новорічної кулінарії в деяких країнах світу. Ми, українці, звикли до розмаїття страв на нашому святковому столі, а от як у них?

У Франції традиційною стравою новорічного столу є запечена індичка. Без індички і Нового року немає, вважають французи. У Австрії та Угорщині однією з традицій новорічного столу є відсутність на ньому жодних страв із птиці. Жителі цих країн віддають перевагу рослинним стравам.

У Польщі на новорічний стіл тут прийнято готувати дванадцять страв, за кількістю місяців у році. Але при цьому страви мають бути без м’яса й обов’язковими є рибні страви. Рибу тут вважають символом благополуччя і сімейного щастя.

У Чехії та Словаччині у новорічне меню обов’язково входить перлова каша, струдель (листковий яблучний рулет). Кожна господиня готує струдель за родинним рецептом.

У Німеччині такі традиції новорічного столу: на святковий стіл обов’язково подають пироги та інші страви з родзинками, яблуками та горіхами. Причому кожен інгредієнт має своє значення. Яблуко символізує пізнання добра і зла, горіхи – вміння пізнавати таємниці і долати труднощі життя, а родзинки – символ достатку.

Традиційно на святковий стіл в Англії подають пудинг і фаршировану індичку з овочевим гарніром. До складу пудингу входять хлібні крихти, борошно, сало, родзинки, яйця, і всілякі прянощі. Перед тим, як подати на святковий стіл, пудинг поливають ромом і підпалюють. У такому ефектному вигляді він стає справжньою окрасою святкового столу.

Енциклопедія Корисного бажає вам багатого та смачного новорічного столу!

Top