Ви тут
Головна > Світ > Цікаве про каву

Цікаве про каву

Кава – напій, який завоював неабияку популярність в усьому світі. Але смакові вподобання та кавові традиції кожна нація сформувала власні. Людству відомо більше, аніж тисячу сортів кави, а рецептів її приготування та подачі – значно більше.

Приміром, американці здебільшого п’ють світлу каву без кофеїну, аби зберегти білосніжними свої посмішки. Італійці та шведи полюбляють міцну чорну каву, а французи експериментують, відшукуючи “золоту середину” міцності та смаку.

У кав’ярнях Італії, Франції та Австралії вас обов’язково запитають, яку каву ви бажаєте: “чорну” чи “білу”. Білою кавою в цих країнах називають каву з вершками.

А як щодо рецептів кави? Всесвітньовідомим є рецепт кави по-віденськи: міцна густа кава з хмаринкою білосніжних вершків, в які для смаку можна додати цукрової пудри чи ванілі. Зверху цей шедевр можна присипати дрібними крихтами шоколаду.

Побалуйте себе кавою по-варшавськи. Для цього у гарячу каву додайте цукор, трохи молока, доведіть суміш до кипіння і злегка збийте до утворення легкої пінки. Смачний рецепт приготування кави винайшли у Стокгольмі: тут до процідженої завареної кави додають перетерті з цукром яєчні жовтки і кілька столових ложок рому. Прикрашають цей диво-напій збитими вершками.

Як не дивно, але європейці винайшли цікавий рецепт кави і назвали його “кава по-російськи“. У великій чашці змішують дві ложки розчинної кави, ложку шоколадного сиропу та на три чверті наповнюють чашку гарячим молоком. Згори “росіянку” прикрашають вершками і шоколадними крихтами.

Смачної вам кави!

Top