Ви тут
Головна > Світ > Цікаве про спеції. Спеції для схуднення

Цікаве про спеції. Спеції для схуднення

Серед властивостей спецій – не лише покращення смаку багатьох страв, адже деякі спеції позитивно впливають на обмін речовин та здатні допомогти тим, хто прагне здобути струнку та привабливу фігуру. Сьогодні Енциклопедія Корисного розповість вам про спеції для схуднення.

Головною спецією для схуднення вважається кориця, адже саме вона ефективно регулює рівень цукру в крові, не дозволяючи йому перетворитися в жир. 1/4 чайної ложки цієї спеції на день у двадцять разів пришвидшує вуглеводний обмін!

Цікаво, що дослідники з Державного сільськогосподарського дослідницького центру у Сполучених Штатах у ході досліджень виявили, що особлива речовина в кориці знижує здатність жирових клітин акумулювати жир. Окрім того, запах кориці знижує апетит. Додавати корицю можна в чай, каву, у мюслі, в запечені фрукти, а також до птиці.

Також корисним для схуднення є кайєнський перець. Речовина капсаїцин, яка є в перці, трохи підвищує температуру тіла, у тому числі – здатність людського організму використовувати в енергетичних потребах вжиті жири і вуглеводи. Причому доволі істотно: практично на 50% протягом 3 годин. Зрештою, гострий перець активує вироблення адреналіну та норепінефрину, які разом пригнічують апетит.

Ще одна популярна спеція для схуднення – куркума. Її використовують не тільки в кулінарії, але також в медицині. Куркума – це відмінний антиоксидант, що бореться з вільними радикалами, а ще ця спеція має протизапальну дію.

Дуже добре куркума впливає на обмін речовин: діюча речовина куркумін заважає жировим клітинам накопичувати в собі жир. Куркума покращує травлення, особливо переварювання важких м’ясних і жирних страв. Додавати дрібку куркуми можна в заправку для салатів, а також до тушкованих овочів, в рагу і у запіканки.

Кардамон також має властивості спалення жирів. Його зерна можна додавати в каву, чай, у маринад для птиці. Також для схуднення можна приготувати кардамоновий відвар. Для цього візьміть одну чайну ложку зерен та проваріть їх 10 хвилин у склянці окропу. Найефективніше – пити відвар охолодженим після їжі.

Top