Ви тут
Головна > Лайфстайл > Цікаві факти про соки

Цікаві факти про соки

Сьогодні Енциклопедія Корисного розповість вам кілька цікавинок про те, яким чином виробляють продукт, який називається соком. Відтепер забудьте про рекламу, де яскраві фрукти застрибують просто у вашу склянку, перетворюючись на свіженький поживний сік. Отже, цікаві факти про соки.

Практично усі соки виготовляються наступним чином. Спочатку фрукти піддаються процесу зневоднення, щоб вони стали легшими при транспортуванні. На виробництві їх піддають новим тортурам: їх відновлюють за певною рецептурою з додаванням води.

Але деякі соки виробляють за технологією pulp-wash: після, власне, віджиму соку з фруктів, їхні залишки замочуються у воді. Цікаво, що такий процес може повторюватися кілька разів і щось з цієї “бражки” опиниться, зрештою, на вашому столі. Зазвичай їх називають”нектаром” або “напоєм”, але розуміючи специфіку території, на якій ми проживаємо, ніхто не застрахований від того, що такий розчин не назвуть соком.

Ще дещо цікаве про соки від Енциклопедії Корисного. У  “соки” невисокої цінової категорії додають цілу низку шкідливих речовин: підсолоджувачі, ароматизатори та барвники. Таким чином виробнику вдається приховати численні недоліки свого продукту.

Загалом більшість пакетованих соків виробляють з яблук, адже така основа є найдешевшою. Якщо ви помітили, у складі виноградного соку вказують також і яблучний, хоча ви купуєте саме виноградний. Найбільшу загадку становлять “мультифруктові” соки, адже залишається лише здогадуватися, які відходи знаходяться у яскравому пакеті.

Перед тим, як узяти сік, уважно ознайомтеся з його маркуванням. Справжній сік, який виробили зі свіжих фруктів, матиме назву “сік прямого віджиму”. Ті соки, які позначені як “100%-ві” та “натуральні” – є продуктом відновлення.

Ось такі цікаві факти про сік тепер житимуть у вашому мозку : )

Top