Ви тут
Головна > Світ > Як правильно смажити м’ясо

Як правильно смажити м’ясо

miasoЩоб підсмажене м’ясо при подачі на стіл виглядало презентабельно і, що найголовніше, було смачним, передусім сама м’ясна вирізка має відповідати певним вимогам. Сьогодні ви дізнаєтеся, як правильно смажити м’ясо. Найвдалішою підсмаженою на пательні в олії буде свинина, решту видів м’яса краще після маринування готувати в духовці.

Соковитою вже на столі буде страва, зготована зі шматка сирої свинини блідо-рожевого кольору із жировими прошарками. Краще, щоб це було філе або ж антрекот ну і, порозуміло, чим молодшим є м’ясо, тим смачнішим воно буде після обжарювання.

Краще, щоб до готування бралося свіже м’ясо, якщо ж доведеться розморожувати, то головна умова − без води, тобто шмат свинини слід витягати з морозилки за 2-3 години до смаження. Не зайвим буде замаринувати м’ясо, якщо це не порушує рецептуру, бо так його вдасться пом’якшити, але тільки якщо до маринаду не додавати солі, яка позбавляє м’ясо соку.

Солити смажене м’ясо слід наприкінці готування. Найшвидше вдасться підсмажити м’ясо, нарізане невеличкими шматками, втім, і доволі великі шматки прожарюватимуться добре, якщо кожен з них торкатиметься розпеченої олії, а між ними буде певний простір. Ще один важливий нюанс − пательня, на якій смажиться м’ясо. Вона має бути глибокою, із товстим дном, бажано чавунною.smagene-miaso

Перед тим, як на пательню потрапить м’ясо, її належить добре розігріти − так потім вдасться домогтись утворення щільної хрумкої шкоринки, яка втримуватиме у м’ясі сік. Поки страва готується, шматки не можна часто перевертати − є ризик пошкодити шкоринку.

Якщо довелося смажити не м’яку свинину, а тверду яловичину чи не надто ніжну телятину, то перед готуванням м’ясо можна відбити і злегка запанірувати у борошні з яйцем.

Щоб зірвати шквал аплодисментів від гостей, які куштуватимуть стейки чи біфштекси, господині слід запам’ятати: м’ясо смажиться не за день чи два або, навіть, за кілька годин до торжества, а безпосередньо перед подачею страви на стіл, інакше усі зусилля виявляться даремними.

Підготувала Олеся Товт

Top