Ви тут
Головна > Світ > Як правильно варити рис

Як правильно варити рис

varenyj-rysРис є однією з найуживаніших сортів круп. Він є основою для великої кількості страв, але, щоб така страва була смачною та виглядала естетично, щоб крупа «не згорталася у грудочки», не була суцільним незрозуміло з чого зробленим згустком або розпливчастою масою, потрібно ще й правильно цей рис приготувати.

Якщо ви хочете приготувати собі рис просто до овочів, а не для якої-небудь страви, то треба:

  • Перед тим, як приступити до варіння, промити. Промивати доти, доки вода не стане зовсім прозорою;
  • Важливе значення має співвідношення води та рису. Обов’язково врахуйте, що воно повинне бути 2 : 1. Не можна визначати на око. Тобто якщо потрібно зварити стакан рису, то беремо 2 стакани води;
  • На початку процесу варіння потрібно додати трішки солі та декілька крапель рослинної олії;
  • На великому вогні довести до кипіння, потім знизити вогонь до мінімального та тримати на плиті ще хвилин 20;
  • Звичайно, не забувайте про посуд. Каструля має бути невеликою, і ви повинні бути впевненими в тому, що до країв та дна посудини продукти не прилипають. Можна також готувати рис у глибокій сковорідці з кришкою.

Як варити рис для суші?

Ліпше вибрати японський рис: він краще підходить, тому що має високу клейкість. Потрібно для початку добре промити рис, потім викласти його на сито, щоб рис добре стік (приблизно на годину). Рис потрібно варити у великій посудині, що повинна бути заповнена  максимум на третину. Співвідношення води та рису – 1 : 1. На інтенсивному вогні рис у каструлі потрібно довести до кипіння. Кришка каструлі повинна бути закритою. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо близько 12 хвилин (зазвичай не більше 15 хв). Потім каструлю знімаємо з вогню та залишаємо із закритою кришкою на 15 – 20 хвилин.plov

Як варити рис для плову?

Краще брати рис твердих сортів. Добре промиваємо його. Бажано замочити у воді десь приблизно за дві години до приготування. Рис у казан потрібно класти після того, як ви видалите часник та перець. Не перемішуйте з інгредієнтами, а просто розрівняйте по поверхні. По мірі вбирання води зменшуйте вогонь.

Як варити рис для голубців?

Рис потрібно знову ж таки добре промити та залити на декілька годин водою. Далі рис змішують із фаршем то овочами, які були приготовані для начинки голубців, в них додають спеції і добре перемішують. Готуємо листи капусти. «Формуємо» з усіх наших інгредієнтів голубці, складаємо в каструлю, заливаємо це окропом «до верху», варити на повільному вогні доти, доки рис не буде готовий.

Top