Ви тут
Головна > Світ > Як приготувати йогурт удома

Як приготувати йогурт удома

yogurtНатуральний йогурт – недешеве задоволення. Та й знайти такий нелегко. Але йогурт можна й приготувати вдома.

У магазинах ми бачимо йогурти, які можуть зберігатися 2 тижні або й більше. Але корисний для здоров’я йогурт той, у якому є живі молочнокислі бактерії. А живуть вони протягом 4 − 5 днів. А в магазинних йогуртах нічого живого немає, та його й там і не було, адже бактерії загинули ще в процесі приготування продукту. Всі ці барвники, консерванти, згущувачі та інші не дуже корисні для організму речовини не дають змоги молочнокислим бактеріям далі жити та розмножуватися. Тому через декілька днів цей продукт можна вважати мертвим, при цьому він буде містити лише синтетичні мінерали, вітаміни та пусті калорії.

Але справжні йогурти приносять чимало задоволення та користі: вони зміцнюють та відновлюють імунітет нашого організму, підтримуючи в нормі мікрофлору кишечника, покращують процеси, що пов’язані із обміном речовин, виводять токсини та шлаки із організму, забезпечують наш організм натуральними вітамінами та мінералами, зменшують рівень холестерину та цукру в крові. За допомогою йогурту можна навіть позбутися від зайвих кілограмів.

Отже, як приготувати йогурт удома?recept-yogurty

По-перше, потрібно знати, що йогурт складається з пастеризованого молока та молочнокислих бактерій. Молоко повинно бути саме пастеризованим, адже саме в ньому зможуть існувати бактерії. Відомо, що йогурт – це низькокалорійний та дуже смачний продукт. Із останнім сперечатися складно. Але щодо його низької калорійності, то такою властивістю може похизуватися тільки натуральний йогурт, а не магазинний з великою кількістю консервантів та інших хімічних речовин. Натуральний йогурт містить протеїни, вітамін В та Кальцій. Тому зрозуміло, що краще приготувати самостійно удома йогурт, ніж наражати себе на небезпеку, до якої можуть призвести  хімічні добавки.

Для приготування домашнього йогурту вам знадобиться літр молока (пастеризованого) та закваска для йогурту. На один літр – 1 пакетик. Таку закваску можна придбати в аптеці. Їх є багато видів.

Приготування: молоко скип’ятити потрібно в каструлі із товстим дном та охолодити до температури 37 – 38 градусів. Каструля повинна бути стерильною, тому перед використанням прокип’ятіть її.  Далі додаємо до молока закваску, щільно закриваємо кришку каструлі та ставимо на медичну грілку, загортаємо в рушник та залишаємо в теплому місці на 6-8 годин. Після цього йогурт краще поставити в холодильник. Якщо ви хочете його їсти із ягодами, фруктами і т. д., то він придатний до 5 днів. якщо ж ви хочете спекти щось та використати йогурт для цього, то зберігати його можна до двох тижнів.

Також частину домашнього йогурту можна залишити для приготування наступної його порції. Просто цю частину додати в молоко, попередньо помістивши її в чисту посудину. Але так можна робити не більше трьох разів. Але все-таки краще використовувати свіжі закваски для того, щоб домашній йогурт не втрачав свої корисні властивості.

Top