Ви тут
Головна > Лайфстайл > Як запобігти раку

Як запобігти раку

cancerНа думку більшості вчених, біля 70% випадків захворювання на рак спричинені речовинами, що потрапляють до нашого організму разом з продуктами харчування. Приміром, підвищений рівень вмісту жирів у крові провокує поширення різноманітних пухлин (раку молочної залози, товстого кишківника, раку легенів , прямої кишки, простати і яєчників).

Жири, що надходять до організму разом із їжею, піддаються впливові вільних радикалів, які здатні перетворити їх в особливі сполуки  –  трансжири. Людський організм не справляється з трансжирами настільки ж легко, як з натуральними. Саме тому трансжири – одна з причин розвитку раку.

Якщо ви палкий любитель копчених, маринованих та солених продуктів – радимо вам скоротити їх вживання, адже вони провокують розвиток раку стравоходу. Дим, яким закопчують продукти, викликає виникнення у них канцерогенів, які провокують розвиток раку.

Систематичне вживання алкоголю та зловживання ним збільшує ризик розвитку різноманітних форм раку. Навіть помірне вживання алкоголю підвищую ризик розвитку раку прямої кишки , молочної залози та підшлункової. Надмірне вживання алкоголю особливо небезпечне у поєднанні з тютюнопалінням, оскільки такий мікс призводить до раку ротової порожнини, гортані та стравоходу. А при хронічному вжитку алкоголю виникає рак печінки.

Як же запобігати раку? Зменшити ризик розвитку раку можна, вилучивши зі свого раціону копчену, смажену та насичену хімічними добавками їжу. Також слід забезпечити організм великою кількістю антиоксидантів. Вітаміни А, С, Е та мінеральна речовина селен захищають від раку, вони попереджають хід усіх процесів, що провокують рак, а також стимулюють імунну систему руйнувати ракові клітини.

Існує також своєрідний рейтинг корисних продуктів, які здатні забезпечити ваш організм потужним захистом від захворювання на рак. Скажімо, вживання у їжу грецьких горіхів (приблизно 50 г на день) завдяки дії вітаміну А та Е зменшують ризик ракових утворень. Але з горіхами слід бути обережними – вони дуже калорійні. Часник та цибуля також дуже позитивно впливають на організм та попереджають захворювання на рак – часник багатий на селен, а цибуля містить корисну речовину кверцетин.

Хорошими профілактичними продуктами є також морква, помідори, броколі та гарбуз. Але ключовим моментом є максимально збалансоване та регулярне харчування. Самі по собі корисні продукти не вбережуть вас, якщо ви не піклуєтеся про себе, часто нервуєте та харчуєтеся вкрай нерегулярно.

Якщо ж ви харчуєтеся із супермаркетів і звикли купувати різноманітні консерви, йогурти, солодощі – обов’язково вчитуйтесь у склад продукту, щоб уникнути заборонених консервантів, що провокують виникнення раку. Ось список шкідливих консервантів:

E 230 – біфеніл, дифеніл,

E 227 – гідросульфіт кальцію,

E 233 – тіабендазол,

E 225 – сульфіт калію,

E 238 – форміат кальцію,

E 252 – нітрат калію.

E 237 – форміат натрію.

З дозволених хімікатів найбільш шкідливими є такі: E 102, Е123, Е127, Е284, Е 285, Е512, Е574, Е999 та  Е1200.

Будьте здоровими та читайте Енциклопедію Корисного!

Comments are closed.

Top