Ви тут
Головна > Світ > Як зробити ідеальну яєчню?

Як зробити ідеальну яєчню?

smageni-yaicijaНавіть така здавалося б тривіальна для сніданку страва як яєчня може стати справжнім витвором мистецтва у вправних руках господині. Ця страва може стати коронною в арсеналі рецептів жінки, а щоб усе сімейство вранці за обидві щоки уплітало неймовірно смачну і поживну яєчню, слід озброїтись кількома хитрощами.

Можна взяти за правило: до рослинної олії на пательні, на якій смажитимуться яйця, додавати трохи вершкового масла, так набагато смачніше. Маргарини в якості доданку не підійдуть, бо гіркотою тільки псуватимуть смак страви.

Мистецтво опановування азів приготування ідеальної яєчні розпочинається із правильного вибору пательні. Міцна чугунна із товстим дном підійде найкраще, а от тефлонове покриття не надто вдале, адже, якщо братись до приготування яєчні-бовтанки, то годі й подряпати поверхню. Після того як пательня із олією достатньо прогрілась на вогні, можна приступати безпосередньо до розбивання яєць.

Краще завчасно потренуватись у цьому вмінні, бо, як виявляється, це неабияк важливо для вигляду і смаку страви, особливо для яєчні «з оченятами». В очах рішучість, в руках впевненість − приблизно так виглядає зі сторони господарочка у мить, коли готується розбивати яйце. Краще зробити це за допомогою ножа, а не вдаватись до маневрів із краєчком пательні. Важливий нюанс: попередньо яйця у шкарлупі належить ретельно вимити, щоб зайвий бруд і бактерії не потрапили до страви.yajeshnija

Якщо готується яєчня «з оченятами», то закривати кришкою пательню не можна ні в якому разі, інакше уся краса, а за нею і смак, затягнеться білком, і як би не притрушувати виріб зеленню та приправами, досягнень не буде. Якщо є задумка потішити родину яєчнею з ковбасою чи сосисками, то слід знати таке: ковбасний виріб треба хвильку-другу прогріти у киплячий воді і тільки після цього викладати між яйцями на пательні. Так вдасться врятувати яєчню з ковбасою від «хвилястих» вигинань ковбаски.

Один із кращих рецептів яєчні, до якого вдаються господарочки влітку – «яєчня по-болгарськи». За ним іще до потрапляння на пательню основного інгредієнту, нарізаються кружальцями цибуля і помідори, трохи обсмажуються, а вже потім заливаються збитими яйцями. Страву подають на стіл, попередньо притрусивши приправами та зеленню. Якщо є ласка, то можна дорізати свіжий огірок зверху і полити сметаною.

Страву з яєць, збитих з майонезом і сметаною, випечених з двох сторін на пательні і присипану сиром вже на тарілці називають «яєчнею по-французьки». І таких рецептів є купа. При приготуванні яєчні сучасні господиньки не обмежуються пательнею і газовою плитою, адже страву вдало можна «обіграти» і в духовці та мікрохвильовій печі. Головне − це бажання здивувати родину яєчнею, від аромату і вигляду якої потечуть слинки, а смак залишить неповторні враження.

Підготувала Олеся Товт

Top