Ви тут
Головна > Світ > Як зробити макаруни

Як зробити макаруни

macaronМакаруни – мигдальне печиво, що потрапило до нас із Франції. Відоме складністю приготування. Так, це правда. Але можна знайти досить прості рецепти макарунів. Ось один з них.

Інгредієнти для тіста:

1 великий білок, 10 г цукру, селевий або

порошковий харчовий барвник

75 г цукрової пудри

45 г перемеленого мигдалю.

Інгредієнти для крему:

120 г цукру, 170 г напівсолоного вершкового масла

2 жовтка

50 мл молока,

20 г ванільного цукру

80 мл вершків.

Спосіб приготування макарунів: білок збити до піни середньої густини, додати 10 г цукру, збивати далі до «стійкої» піни, далі барвник. Пудру цукрову потрібно змішати з мигдальною та просіяти двічі через дрібне сито. Потім до змішаного білка додати суміш з пудри, розділивши на три етапи (слідкуйте за тим, щоб бульбашки не пошкодилися, перемішуйте зверху вниз ).Colorful macaroons

Потрібно на деко застелити пергаментний папір, та підготувати кондитерські мішечки для тіста. Потім тісто викласти обережно на мішечок та поставити на деко. Діаметр печива повинен бути 2-3 см, відстань між печивом – 4 см. Через 20 хвилин (попередньо потрібно перевірити чи не утворилася скоринка, якщо утворилася, то ось наступний крок) можна ставити деко у духовку, нагрівши її до 140 градусів. Випікати близько 10 хвилин.

Тепер залишився крем для макарунів: довести до кипіння молоко в суміші з ванільним цукром. Вершкове масло та цукор збити до жовтого кольору, у суміш додаємо ложку молока, змішуємо та виливаємо у посудину з іншими молоком. Цю масу потрібно довести до густого стану та охолодити. Ванільна основа крему готова.

Коли готові саме печиво та ванільна основа крему, можна погратися з начинкою. Можна заповнювати макаруни желе – нарізаємо кільцями і вкладаємо між печивом. Можна приготувати крем з різними смаками. Наприклад, розтопити 100 г цукру до «карамельного» стану, довести до кипіння вершки, додати до карамелі, потім залишки масла та готувати на маленькому вогні до кремоподібного стану. Охолодити і змішати з ванільною основою.

Тих, хто любить шоколад, можна приготувати начинку із нього. 100 г шоколаду, за бажанням, 100 г вершків. Шоколад залити гарячими вершками, потім додати 30 г масла, збити блендером до стану емульсії, поставити до холодильника на декілька годин. Перед використанням знову збити.

Смачного!

Top