Ви тут
Головна > Світ > Які квіти можна їсти?

Які квіти можна їсти?

103678442_2565092_zasaharennie_cvetiЯк не дивно, але деякі види квітів, такі запашні і привабливі, що здавна люди використовують їх не тільки для прикраси та подарунків, але і для приготування різноманітних страв. Свіжозірвані пелюстки та пуп’янки деяких квіток можна використовувати для приготування сиропів, джемів, чаїв та маринадів. Тобто, чимало квітів є їстівними.

Існують різноманітні способи приготування  їстівних квітів. Наприклад, можна зробити цукати способом цукрування, також можна засушити та використовувати різні суміші рослин як чай або настоянки, а також можна зварити та використовувати як варення чи джем, або сироп.

У кулінарії найпоширеніший спосіб приготування квітів – цукрування.

Як зацукрувати квіти?
1) Зібрані квіти потрібно добре промити та осушити на серветці.
2) Легко збитим яєчним білком, повністю змастіть пелюстки чи цілі квітки або пуп’янки.
3) Посипати квіти цукровою пудрою, та струсити її залишки.
4) Висушити на серветці.

Таким способом можна приготувати фіалки.

Зацукровані квітки − улюблений десерт середньовічних королев і принцес. Сьогодні фіалки − це чудова прикраса для салатів, фруктових десертів… Можна змішати жменю квіток з 100 г рідкого меду та через кілька тижнів насолоджуватись фіалковим медом!

Квіти кабачків та гарбузів. Великі жовті квітки гарбузів,кабачків, цукіні, патисонів − одні з найсмачніших. Їх можна їсти сирими та додавати у салати, смажити у клярі та фарширувати різними начинками. Так само можна використовувати гладіолуси, але слід пам’ятати, що перед їхнім приготуванням потрібно видалити тичинки і маточки.

Маргаритки

Настурція
Настурція


Пелюстками цих квітів можна посипати салати, варені овочі, бутерброди, рис та інші гарніри. Маргаритки добре використовувати як наповнювачі для вершкового масла.

Настурція
У цієї квітки дивовижний аромат та легкий присмак перцю. Настурції дуже популярні на своїй батьківщині у Мексиці. Їх додають до різноманітних салатів, запіканок та бутербродів, сирів та холодних закусок. Це повністю їстівна рослина.

Троянди
Мабуть, кожна господиня вміє готувати варення та лікери з троянд, а зацукровані пелюстки − чудова прикраса для тортів та святкових десертів.

Бурачник
Квітки бурачника можна додавати у пунші, лимонади, коктейлі на основі джину, а також прикрашати торти та іншу випічку.

Нагідки або календула
У цих рослинах міститься багато каротину. Ці квіти подають з м’ясними стравами та рисом чи макаронами, а також використовують як наповнювач сирного крему.

Лаванда
Лаванду можна використовувати у приготуванні  різноманітних м’ясних стравах та соусів.. Це один з обов’язкових складників суміші спецій “прованські трави”. Але слід пам’ятати, що смак страви буде нагадувати лавандове мило чи шампунь, якщо ви дасте забагато цих квітів.

Герань або пеларгонія
Квітами герані можна посипати десерти, додавати до напоїв та коктейлів, використовувати для ароматизації запечених яблук. Зацукровані пелюстки застосовують для прикрашання десертів.

Top