Ви тут
Головна > Лайфстайл > Які продукти містять білки

Які продукти містять білки

bilkyДуже важливо знати, які продукти харчування містять білок, який він і скільки його потрібно не тільки тим “перекачаним дядькам”, які прописалися в тренажерному залі, а й навіть дівчатам.

Чому? А тому, що білок, спалюючись в організмі, насичує його найбільшою кількістю енергії. Саме коли ми поїли білкововмісну їжу, ми відчуваємо прилив сил, саме білок вибудовує кожен наш м’яз і дарує красиве та здорове тіло.

Не менш важливим є той факт, що білок допомагає схуднути або втримати вагу після схуднення. Тож, ті хто зараз на одному з цих шляхів, уважно ознайомтесь із переліком продуктів, які містять чимало білків. Адже це дуже корисна інформація, яка обов’язково допоможе при складанні здорового і корисного раціону.

Білок поділяється на дві групи за походженням. Так, буває білок тваринного походження та рослинного. До першої групи належить, звісно, м’ясо тварин, птиці, молоко (включно з сиром), риба. До рослинних білків − бобові, горіхи, насіння, соєві продукти, зернові культури.

Звісно, білки і в одній тій самій групі теж відрізняються своїми властивостями. Одні білки швидко засвоюються і пришвидшують метаболізм, а інші можуть просто зашлакувати наш організм.prodykty z bilkamu

Щодо тваринного м’яса, то воно безсумнівний лідер по кількості білка на сто грам. І якщо з’їсти 250 гр м’яса, то наш організм отримає добову норму білка. А от м’ясо птиці дещо поступається своїм вмістом білка, але воно пісне і легше засвоюється.

Лідером серед білків, що швидко засвоюються, є яйце. Тому його треба з’їдати після тренування, бажано навіть 2. Адже яйце не залишає після себе прошарку жиру як, наприклад інші білки тваринного походження. Приблизно так само білків міститься і в твердому сирі та грецькому йогурті. Втім, з даними продуктами слід бути обережними, адже вони доволі жирні. Риба − чудовий тип білка, адже легко засвоюється і не викликає важкість у шлунку.

Щодо рослинних білків, то лідером є соя, у якій вміст білка майже такий самий як і у яйця. Слід додавати до свого раціону горішки і насіння, білковий відсоток яких сягає позначок пташиного м’яса. Але і вживати дані продукти слід маленькими порціями, як перекус.

Top