Ви тут
Головна > Світ > Які продукти найкорисніші для кісток

Які продукти найкорисніші для кісток

prodyktu-dlia-kistokВсім відомо, що з віком наші кістки стають крихкими. На сьогоднішній день такі проблеми виникають уже не тільки в похилому віці. У деяких це трапляється після тридцяти, у деяких − ще раніше. Адже зараз багато дітей народжується уже з недостачею деяких елементів у організмі. На остеопороз страждає більше жінок, ніж чоловіків.

Насамперед проблеми з міцністю кісток виникають через те, що з часом кальцій з організму вимивається. Але це не єдина причина. Для гарного стану кісток також необхідні вітамін D, марганець, цинк, купрум, фосфор. Отже, сьогодні ви дізнаєтеся, які продукти найбільш корисні для кісток.

Основним джерелом кальцію вважають молоко та молочні продукти. Але не варто ними захоплюватися, тому що, окрім кальцію, наприклад, у морозиві містяться цукор та жири. Що не такі уже й корисні для організму. Також кальцій можна знайти у зелені, шпинаті, листовій капусті, селері ( у ній міститься ще й вітаміни групи В, цинк, залізо, натрій, магній, каротин + мало калорій ), ріпі, буряку, редисі. molochni-prodyktu

Також для кісток корисна зелень, яку краще вживати разом з рослинним маслом, щоб вітаміни краще засвоювалися. На кальцій багаті сардини, в додаток вони містять вітамін D. Також його можна знайти і в лососі та тунці.

Яйця не так уже багаті на вітамін D, але містять багато інших корисних речовин для кісток: кальцій, калій, натрій. І це неповний перелік. А от у яловичій печінці цей вітамін є в достатній кількості та окрім нього мідь та провітамін А.

Ще один необхідний для міцних кісток елемент – фосфор. Він міститься у телятині, рибі (лосось, камбала, скумбрія, мойва), а також морепродуктах. У свинячій, курячій та яловичій печінці, баранині, м’ясі птиці, бобових, гречаних, вівсяних крупах, арахісі та кедрових горіхах міститься цинк. Ці два елемента сприяють засвоєнню кальцію та вітаміну D.

Магній входить у склад таких продуктів як горіхи різних видів, крупи, морська капуста, бобові, насіння, чорнослив.

Також корисною для кісток та багатою на вміст калію є курага. Хоча й калію мало у складі кісток, але він необхідний для нормального функціонування м’язової тканини, що підтримує наш опорно-руховий апарат.

Споживаючи продукти, що корисні для кісток, пам’ятайте, що надлишок кальцію в крові призводить до утворення каменів у нирках.

Top